Xiaomi'nin 80W kablosuz hızlı şarj teknolojisi tanıtıldı - Haberler - indir.com

Xiaomi'nin 80W kablosuz hızlı şarj teknolojisi tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-19 19:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji şirketi Xiaomi, yeni bir kablosuz hızlı şarj teknolojisini resmen duyurdu. 80 watt desteğe sahip olan bu teknoloji ile 4000 mAh’lik kapasiteye sahip batarya sadece 19 dakikada şarj edebilecek. Şirket, bu teknolojinin kullanıcılara ne zaman ulaşacağına dair henüz bir açıklama yapmış değil. Çinli üretici marka Xiaomi, akıllı telefon pazarında dikkat çekmeye devam ediyor. Şirketin düzenlemiş olduğu etkinlik ile beraber yeni bir kablosuz hızlı şarj teknolojisini duyurdu. Xiaomi’nin bu yeni teknolojisi 4000 mAh’lik kapasiteye sahip bataryayı sadece 19 dakikada tam şarj edebiliyor. Telefonun yüzde 50 oranında şarj olabilmesi için ise 8 dakika gibi bir süre yetiyor.

Xiaomi bu noktada şu ana kadar ki en hızlı şarj çözümü, Mi 10 Ultra’da duyurulan 50 wattlık hızlı şarj desteğiydi. Bu telefonun 4500 mAh’lik kapasiteye sahip bataryası gerçek kullanıcılar tarafından yapılan testlerde 40 dakika gibi bir sürede şarj süresi ifade ediliyor. Bu noktada 80 watt kapasiteli hızlı şarj desteği çok daha fazla dikkat çekecek gibi duruyor.

Xiaomi Türkiye resmi internet satış sitesi açılıyorXiaomi Türkiye resmi internet satış sitesi açılıyor

Xioami 80 watt kablosuz hızlı şarj desteği sunacak

Xiaomi, yeni kablosuz hızlı şarj teknolojisini duyurmuş olsa da, henüz bu teknolojinin ne zaman ticari hale geleceği ise açıklanmış değil. Bu teknolojinin kullanıcılara ne zaman ve hangi akıllı telefon modeli ile sunulacağı henüz bilinmezliğini koruyor. Fakat sektörün önde gelen isimleri, 2021 yılında 100 watt hızlı şarj desteğinin bir standart hale geleceğini savunuyor. Hızlı şarj teknolojileri oldukça etkileyici olurken, ciddi sorunları da bulunuyor. OPPO, 125 watt hızlı şarj destekli telefonların 800 pil dolum döngüsünden sonra batarya kapasitesini yüzde 80’e düşürdüğünü itiraf etti.

Bu konuda ise Xiaomi nasıl bir çözüm sağlayacak teknolojinin kullanıma geçmesi ile beraber göreceğiz.


Şarj cihazsız iPhone 12'lere Samsung ve Xiaomi'den göndermeŞarj cihazsız iPhone 12'lere Samsung ve Xiaomi'den gönderme
Xiaomi Redmi 9c ve Redmi 9A Türkiye’de satışa çıktıXiaomi Redmi 9c ve Redmi 9A Türkiye’de satışa çıktı

PAYLAŞ