Xiaomi'den yeni katlanabilir ekranlı telefon patenti - Haberler - indir.com

Xiaomi'den yeni katlanabilir ekranlı telefon patenti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-26 15:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Katlanabilir ekranlı telefon pazarında öne çıkmak isteyen şirketlerden olan Xiaomi, yüzde yüz yakın ekran gövde oranı sunabilecek bir katlanabilir ekranlı telefonun patentini aldı.

Xiaomi akıllı telefon pazarında fiyat performans modelleriyle ön plana çıksa da, şirket Ar-Ge çalışmalarına da oldukça önem veriyor. Farklı tasarım anlayışlarına da şans veren şirketin yeni hedefi katlanabilir ekranlı telefon pazarında öne çıkmak. Bu pazarda rakiplerinin önüne geçebilmek için yenilikçi teknolojiler üzerinde çalışan şirket liderliği Samsung’tan almak istiyor.

Xiaomi tamamen kablosuz şarj çalışmalara başladıXiaomi tamamen kablosuz şarj çalışmalara başladı

Bildiğiniz üzere Samsung ilerleyen haftalarda yeni katlanabilir ekranlı telefon modelleri olan Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3’ü kullanıcılarının beğenisine sunacak. Tabi bu pazarda güçlenmek isteyen tek şirket Xiaomi’de değil. Huawei, TLC ve OPPO gibi teknoloji şirketleri de katlanabilir ekranlı telefon piyasasına hakim olmak istiyor. Ancak Xiaomi’nin aldığı yeni patentler şirketin telefon tasarımlarıyla rakiplerinin önüne geçebileceğini gösteriyor. Bugün ortaya çıkan bilgilere göre Xiaomi, katlandığında yüzde yüze yakın ekran gövde oranı sunan bir akıllı telefonun patentini aldı.

Patent görselleri internete düşmüş olsa da cihazın donanımı hakkında herhangi bir açıklama olmadığının altını çizmekte fayda var. yayımlanan patent görseline baktığımızda cihazın CN112839115A model numarasına sahip olduğunu görüyoruz. Bu cihazın en çok dikkat çeken özelliği ise cihazın ekranı katlandığı zaman neredeyse yüzde yüz ekran gövde oranı sunabiliyor olması.

Patente görseline göre cihazın kamerası da menteşe sistemiyle birlikte hareket edecek bir tasarıma sahip. Bu da öne ve arkaya ayrı kameralar konumlandırma zorunluluğunu ortadan kaldırıp ikisi için tek kamera modülü kullanılmasına imkan tanıyor. Yayımlanan patente göre cihaz ön kamera kapalı olarak kullanıldığında kullanıcılarına yüzde yakın bir ekran gövde oranı sunabilecek. Bu da gerçekten Xiaomi’yi bu pazarda rakiplerinin önüne geçirebilecek bir adım.

Xiaomi dikkat çekici bir model üzerinde çalışıyor

Xiaomi Redmi Note 8, 2021 tanıtıldı

Ancak bu görsellerin sadece olası bir teknolojiyi simgelediğini de unutmamak gerek. Bildiğiniz gibi akıllı telefon üreticileri üzerinde çalıştıkları neredeyse her teknoloji için patent alsalar da, her proje ne yazık ki gerçeğe dönüşmüyor. Xiaomi’nin bu modeli piyasaya sürüp sürmeyeceğini de ancak ilerleyen zamanlarda görebileceğiz.


Xiaomi’nin yeni oyuncu telefonu uygun fiyatlı olacakXiaomi’nin yeni oyuncu telefonu uygun fiyatlı olacak
Xiaomi Avrupa'da Apple'ın tahtını elinden aldı!Xiaomi Avrupa'da Apple'ın tahtını elinden aldı!

PAYLAŞ