Xiaomi'den yeni aksiyon kamerası - Haberler - indir.com

Xiaomi'den yeni aksiyon kamerası

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-02 13:28:36
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

GoPro'nun finansal olarak krize girmesiyle beraber rakipleri onun tacını almak için atağa geçtiler. Çinli Xiaomi önümüzdeki ay, etkileyici yeni bir aksiyon kamerası piyasaya sürebilir.

Çinli Xiaomi, telefonları kadar GoPro'ya rakip olarak konumlandırdığı Yi Aksiyon kameralarıyla da ünlü. Şirketin önümüzdeki ay tanıtmayı planladığı yeni kamera modellerinde ise gerçek 4K çözünürlük seçeneğinin olabileceği ortaya çıktı.

Daha öncesinde Google'ın Nexus 5X ve 6P telefonlarında gördüğümüz düşük ışıkta oldukça yetenekli 12MP'lik Sony IMX377 sensörünü barındıran Xiaomi Yi 4K aksiyon kamerası Ambarella'nın A9SE95 çipsetine sahip. Belirtilenlere göre 4K çözünürlükte 30fps video kaydı yapabilen kamera 720p'de 240fps ve 1080p'de 120fps yavaş çekim yetenekleriyle de geliyor. 155 derece geniş açı lensle gelen kamera f/2.8 diyafram açıklığına sahip ve 0.5 / 1 / 2 / 5 / 10 / 30 / 60 saniye aralıklarıyla time lapse video kayıt yeteneğiyle donatılmış.

Geçen senenin modelinin aksine 2.19 inç boyutlu Corning Gorilla Glass ile korunan dokunamatik ekrana sahip kameranın bu ekranı 330ppi değerinde. Bütün bunlara ekstra olarak Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 bağlantı yetenekleri bulunan modelin bataryası 1400mAh kapasitede ve 2 saat aralıksız video kaydı ile 8 saat bekleme süresine yetebilecek düzeyde.

Xiaomi'nin yeni Yi modellerinde ise 60 fps hızında 4K çözünürlükte videolar çekmek mümkün olacak.

Siyah, beyaz ve pembe olarak 3 farklı renk seçeneğiyle gelen Xiaomi Yi 4K aksiyon kamerası kutu içeriğinde ise su geçirmez kılıf, UV lens, filtreler ve Bluetooth deklanşör kontrolcüsünü barındırıyor. Geçen senenin modeline kıyasla $200 gibi daha yüksek bir fiyattan şu an için yalnızca Çin'de satışa sunulan kameranın, ilerleyen dönemde Çin'deki satıcılar yardımıyla diğer ülkelere de gönderileceği düşünülüyor.

Şirketin yeni modelinin Ocak ayındaki CES fuarında ortaya çıkması bekleniyor.





PAYLAŞ