Xiaomi'den uzaydan internet projesi hakkında açıklama - Haberler - indir.com

Xiaomi'den uzaydan internet projesi hakkında açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-28 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, kısa süre önce yaptığı açıklamalar ile beraber geleceğe yönelik önemli açıklamalar da bulundu. Şirket bu noktada 4G dönemini sonlandırmayı hedefliyor. Xiaomi kurucularından olan CEO Lei Jun, kısa bir süre önce yapmış olduğu açıklamada şirketin 2020 yılı sonunda Çin pazarı için 4G akıllı telefon çıkarmayı bırakacaklarını ifade etti. Artık ağırlık olarak 5G’ye yönleneceklerini aktaran Jun, bu noktada 5G’nin çok büyük imkanlar sunduğunu da belirtti. Şimdiye kadar 5G destekli birçok akıllı telefon tanıtan ve artık geleceği tamamen benimseyecek olduklarını söyleyen Lei Jun, diğer yandan 6G teknolojisi üzerinde de çalışmalara başladıklarını belirtti.

Marka daha önünde henüz yıllar bulunan bu yeni 6G teknolojisinin şimdiden iddialı olmaya hazırlandıklarını ifade ediyor. Diğer yandan Xiaomi’nin uzaydan internet sistemleri de geliştirdiği belirtiliyor. Bu durum oldukça önemli gözükürken, henüz bu duruma yönelik detaylar belli olmuş değil.

Xiaomi Mi 10'nun yeni versiyonu Türkiye’de satışa çıktıXiaomi Mi 10'nun yeni versiyonu Türkiye’de satışa çıktı

Xiaomi teknolojileri ve yeni akıllı telefon modeli

2019 yılının sonları ve 2020 ile beraber 5G teknolojisine sahip akıllı telefon modelleri görmeye devam ederken, ilerleyen yılların dikkat çekecek olan teknolojisi 6G için de çalışmalarını başlatmış durumda. Çinli marka Xiaomi akıllı telefon pazarı için de geliştirmelerini sürdürüyor. Kısa süre önce tanıtılan 4G’li Redmi 10X modelinde 6.53 inçlik 1080x2400 piksel IPS LCD bir ekran paneli bulunuyor. 18W hızlı şarj desteğine sahip olan 5020 mAh’lik bataryaya sahip bu modelin ön yüzeyinde 13 megapiksellik selfie kamerası yer alırken, arka tarafta ise dörtlü kamera sistemi yer alıyor.

10X 4G modelinde 48 megapiksel F1.8 ana, 9 megapiksel F2.2 ultra geniş açı + 2 megapiksel F2.4 makro + 2 megapiksel derinlik sensörü kameralarını görüyoruz. MediaTek Helio G85 işlemcisine sahip olan modelin 4 / 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolaması bulunuyor.


Xiaomi Apollo kamera performansıyla 2020'nin en iyi telefonu olabilirXiaomi Apollo kamera performansıyla 2020'nin en iyi telefonu olabilir
Xiaomi döner kameralı katlanabilir ekranlı telefon patenti aldıXiaomi döner kameralı katlanabilir ekranlı telefon patenti aldı

PAYLAŞ