Xiaomi'den sıra dışı kamera konumu! - Haberler - indir.com

Xiaomi'den sıra dışı kamera konumu!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-02 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasında yaşanan değişiklikleri takip etmek her zamankinden çok daha zor bir hal aldı. Çünkü olaylar hızlı değişim gösteriyor ve değişiklikler bir öncekini geride bırakmaya yetecek düzeyde oluyor. Her bir yeni keşif sayesinde ürünler daha da donanımlı bir hale geliyor. Bu sayede de teknoloji dünyasının hızına yetişmekte pek mümkün olmuyor. Yaşamın gelişmesi teknolojik ürünlerin üst düzeye çıkmasına sebep olurken bu durumların da kullanıcıların hayatlarını etkileyecek düzeyde olması herkesi yakından ilgilendiren bir durumdur. 

Teknoloji dünyasının ilgisini çekecek olan yepyeni bir keşif de Çinli teknoloji şirketi Xiaomi tarafından geldi. Ön kamera sistemini akıllı cihazların genellikle üst kısmında görmeye alışmıştık, fakat Xiaomi, ön kamera sistemini hiç alışık olmadığımız bir konuma yerleştirilebileceğini gösteriyor. Bu durum gerçekleştiği taktirde yaşanacak olan değişiklikler ile elbette ki çeşitli tartışmalara sebep oldu. Akıllı cihaz üretimi ile ilgilenen şirketler şu sıralarda ön kamera sistemini cihazın neresine koyacakları konusunda çeşitli çalışmalar yürütüyor. Tek düzelikten sıkılma durumu ile karşı karşıya kalmamak isteyen kullanıcı kitlesi için değişiklik her zaman en temel beklentiler arasındadır. Üretici firmalarda bu durumun farkında olarak çeşitli değişiklikler yapmak adına yeni keşifler yapmaya odaklanıyor. 

Xiaomi Black Shark 2'nin Özellik ve Fiyat İncelemesiXiaomi Black Shark 2'nin Özellik ve Fiyat İncelemesi

Akıllı cihaz üreten şirketler, ön kamera sistemini cihazın ekranının üzerinde yer alan bir deliğe, bazıları çentik içerisine ve bazıları ise açılır kapanır bir mekanizma sistemi içerisine yerleştiriyor. Her firma çeşitli değişiklikler yaparak kendi özgün sistemini keşfetmeye yönelik hareket ediyor. Kamera sistemini cihazın ön kısmında hangi noktaya yerleştireceği konusunda çeşitli denemeler yapan Çinli teknoloji devi Xiaomi, kamerayı ekranın alt kısmına yerleştirmeyi düşünüyor. Gerçekleştiği taktirde oldukça değişik bir sistem ile karşı karşıya kalacağız gibi gözüküyor. 

Xiaomi yeni bir keşfin peşinde

LetsGoDigitaltarafından keşfedilen bir patent içeriğinde iki farklı telefon tasarımı bulunuyor. Bu telefon tasarımlarının birinde çift lens özellikli bir kamera sisteminin ekranın alt kısmında bulunan çentikte yer aldığını görüyoruz. Bu sebeple telefon ilk bakışta ter olarak duruyormuş gibi gözüküyor. Diğer tasarım görsellerinde ise lensler, telefonun ekranının alt köşesinde yer alıyor. Elde edilen tasarımlar çentik sistemini ortadan kaldırmıyor ya da küçültmüyor sadece yerinde değişiklik yapılacağını aktarıyor. Bu sebeple yer değişikliği sisteminin ne gibi bir avantaj sağladığı henüz tam olarak bilinmiyor. Ön kameranın altta duruyor olması, açı anlamında büyük değişikliğe sebep olacağı için selfie çekimlerinde sorun yaşatacak gibi gözüküyor. 

Alt kamera sistemi daha önce Xiaomi tarafından hayata geçilmiş bir durumdu. Xiaomi Mi Mix 2 modelli akıllı cihazlarda ön kamera sisteminin alt kısımda yer aldığını görebiliyoruz. Fakat burada kamera sistemi bir çentik içerisinde değil çerçeve üzerinde yer alıyor. Alt kısımda yer alan kameranın elinizin altında oluyor olması yanlışlıkla görüş açısını kapatacağınız anlamına gelmektedir. Bu durumda oldukça can sıkıcı olacak niteliktedir. Alt kamera sisteminin oldukça farklı olacağı bir gerçek olsa da şu an için ne gibi avantajlar sağlayacağı da akıllarda soru işaretidir. 

 


Xiaomi’den 2018 için büyük sıçrama!Xiaomi’den 2018 için büyük sıçrama!
Xiaomi’nin Android One'lı telefonu nasıl olacak?Xiaomi’nin Android One'lı telefonu nasıl olacak?
Xiaomi Mi A3 ve Mi A3 Lite ile ilgili ilk detaylarXiaomi Mi A3 ve Mi A3 Lite ile ilgili ilk detaylar

PAYLAŞ