Xiaomi'den sesli asistan için ilginç isim kaydı - Haberler - indir.com

Xiaomi'den sesli asistan için ilginç isim kaydı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 11:00:20
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Xiaomi, unutulmuş sesli asistan hizmeti Xiao AI için kız arkadaşı şeklinde yeni bir kayıt aldı. Peki Xiaomi, kız arkadaşı kaydıyla ilgili ne planlıyor? 

Xiaomi, ses ve yapay zeka asistan hizmeti Xiaoi AI için hızını artırmaya başladı. Son zamanlarda Çin dışında da kullanılmaya başlanan asistan için yeni bir isim tescili ortaya çıktı. Çinli teknoloji devinin Twitter'da paylaştığı bu sızıntıyla nasıl bir gelişme yapacağı ise meçhul.

Xiaomi Pad 5 resmi olarak tanıtıldıXiaomi Pad 5 resmi olarak tanıtıldı

Xiaomi, sesli asistan için 'kız arkadaşı' adı kaydı aldı

Akıllı telefon dünyasında rüzgarı estiren Xiaomi, Huawei'den boşalan koltuğu kısa sürede doldurmayı başardı. Xiaomi şimdi de 2018'den beri denediği sesli asistan ile liderliğini sürdürmenin peşinde. Yakın zamanda Xiaoi Ai çeviri özelliği ile karşımıza çıkan şirket, ilginç bir isim kaydı aldı.

Xiaoi AI Girlfriend olarak adlandırılan bu kayıt, şirketin onu nasıl kullanacağı konusunda spekülasyonlara neden oldu. Ancak Çin kaynaklarından edinilen bilgilere göre bu isimlendirme Çince'de hem kız arkadaş hem de arkadaş anlamında kullanılmaktadır. Ancak Çince'de bu arkadaş terimi aynı zamanda sadece kadınların kullandığı bir ifade biçimidir.

Bu anlamda Xiaomi, AI Girlfriend kaydı ile sesli ve yapay zeka asistanında kullanıcılara bayan sanal arkadaşlar sunabilir. Bu arada, Xiaoi AI'da hem kadın hem de erkek sesli asistan seslerini kullanmak da mümküm Bu anlamda, bu yeni kayıt muhtemelen çok daha sevecen ve arkadaşça yeni bir özellik olacak gibi duruyor.

Paylaşılan bir afiş aslında konuyla ilgili bize bazı ipuçları da veriyor. Çince ifadelerle yazılmış bu afiş, “Seni seviyorum”, “Çok güzelsin” gibi ifadeler içeriyor. Posterin başlığında kişiselleştirilmiş yanıt özelliği vurgulanmış.

Xiaomi, Mi markasını sonlandırıyor

Xiaomi'nin sesli asistan konusunda biraz daha temkinli davrandığını söylemek yanlış olmaz. Özellikle Android dünyasında Google'ın bu konuda rekabet eksikliği de bir etken. Buna göre Çin'de çok etkin bir şekilde kullanılan Xiaoi AI, sadece bir sesli asistandan çok daha fazlası. Şirket, uzun süredir bu asistanı tüm Xiaomi cihazlarıyla etkileşime sokmaya çalışıyor.

Xiaomi, 2021 yılının ilk çeyreğinde en çok sevkiyat yapan akıllı telefon markası unvanını Haziran ayında yine Samsung'a bırakmıştı. Ancak Ağustos satış rakamlarında Xiaomi, Counterpoint Research raporlarında ilk kez ilk sırada yer aldı. Markanın 2021 yılındaki bu agresif yükselen tavrının Samsung'u tahttan indirip indiremeyeceği merak konusu.


Xiaomi, Avrupa pazarı için 3 yeni cihaz tanıttıXiaomi, Avrupa pazarı için 3 yeni cihaz tanıttı
Xiaomi'den Mi Band 6'da Sürpriz Yenilik!Xiaomi'den Mi Band 6'da Sürpriz Yenilik!

PAYLAŞ