Xiaomi'den Mi Mix Alpha tasarım ekibine 1 milyon dolar ödül - Haberler - indir.com

Xiaomi'den Mi Mix Alpha tasarım ekibine 1 milyon dolar ödül

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-13 18:50:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin sıra dışı tasarımıyla dikkat çeken Mi Mix Alpha’yı tasarlayan Ar-Ge ekibi 1 milyon dolarlık ödül kazandı. 10 kişinin oluşturduğu geliştirici ekibin yaş ortalamasının 30 olması dikkat çekti. 

Son dönemlerde piyasaya sürdüğü ürünlerle adından büyük bir övgüyle söz ettiren Xiaomi tasarım açısından yenilikçi modelleri ödüllendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru 703 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen eş zamanlı kutu açılımı etkinliğiyle “Ginnes Rekorlar Kitabı”na giren şirket bu kez bir tasarım ödülüyle gündemde. 

Xiaomi Black Shark 3 5G şubat ayında tanıtılabilirXiaomi Black Shark 3 5G şubat ayında tanıtılabilir

24 Eylül tarihinde resmi olarak tanıtılan Mi Mix Alpha özelliklerinin yanı sıra, her yanı ekranla kaplı tasarımıyla dikkatleri üzerine toplamıştı. Standart akıllı telefon tasarımından çıkıp fütüristik bir tasarımla dikkat çeken akıllı telefon 70 milyon dolarlık Ar-Ge çalışmaları ve iki senelik yoğun çalışmanın ardından piyasaya sürülmüştü. Ses ve ekran tuşlarının yerini küçük dokunuşlarla değiştiren Mi Mix Alpha 2.5 mm’lik çerçevesiyle ekran gövde oranını neredeyse yüzde 100’e çıkarmayı başaran ilk telefon. Katlanabilir ekranıyla arka kamerayı aynı zamanda ön kamera olarak kullanabilme imkanı tanıyan Mi Mix Alpha 7.9’luk esnek OLED ekrana sahip. 

Xiaomi Mi Mix Alpha’nın tasarımı ödüllendirildi 

Maliyet açısından şirketin diğer akıllı telefonlarına göre daha pahalı olsa da tasarım açısından övgüleri üzerine toplayan Xiaomi Group, geçtiğimiz gün Pekin’de ödüllerin dağıtıldığı “2019  Xiaomi Yıllık Teknoloji Ödülleri” konferansını düzenledi. Etkinlikte en büyük övgüyü ise Xioami Mi Mix Alpha’yı tasarlayan Ar-Ge ekibi gördü. 

Satışa çıkacak olan Xiaomi Mi Mix Alpha özellikleri ve fiyatı

Ödül komitesinin temsilcisi Cui Baoqiu kazananların üç kritere göre belirlendiğini açıklayarak en fazla 10 kişiden oluşan küçük ekiplere dikkat ettiklerini dile getirdi. Seçim yapılırken dikkat edilen kriterler ise geliştirilen ürünün sektöre öncülük etmesi, orijinal olması ve Xiaomi’nin temel stratejisi olan +AloT’a uyumlu olması olarak açıklandı.  

Bu kriterler doğrultusunda seçilen 10 kişiden oluşan ve yaşları ortalaması 30 olan Xiaomi Mi Mi Alpha ekibi 1 milyon dolarlık süper ödülün sahibi oldu. Ancak Mi Mix Alpha’nın henüz seri üretim sürecine başlanmadığını belirtmekte de fayda var. Tüm dünyanın ilgisini çeken cihazın Global pazarda satışa sunulup sunulmayacağı da henüz bilinmiyor. 


Xiaomi Mi 10'un çıkış tarihi ve fiyatı sızdırıldıXiaomi Mi 10'un çıkış tarihi ve fiyatı sızdırıldı
16 GB RAM'li ilk model Xiaomi Black Shark 3 5G yolda16 GB RAM'li ilk model Xiaomi Black Shark 3 5G yolda

PAYLAŞ