Xiaomi'den Apple Car rakibi otonom araç gelebilir - Haberler - indir.com

Xiaomi'den Apple Car rakibi otonom araç gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-05 14:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Xiaomi, bugüne kadar Tesla ve Apple gibi şirketler tarafından geliştirilen otonom araç teknolojisine yönelik yeni bir yatırım yaptı. Yatırım ile birlikte Xiaomi’nin dev şirketlere rakip olacağına yönelik pek çok haber yer almaya başladı.

Şanghay merkezli Geometrical Pal tarafından başlatılan yeni bir yatırım turu, sektörde odlukça dikkat çekti. İlk yatırım turunu 400 milyon (kabaca 62 milyon ABD Doları)  Yuan ile tamamlayan şirket bu turunda önemli şirketlerin de desteğini aldı. Resmi verilere göre tur kapsamında Xiaomi Yatırım Fonu, Baidu ve diğer önemli Çinli şirketlerden destek alındı. Ancak listede en dikkat çeken şirketlerden birisi Xiaomi oldu.

Xiaomi’den Otonom Sürüşe İkinci Yatırım

Mevcut yatırım şirketin otonom sürüm ve otomobil sektörüne yaptığı ilk yatırım değil. Ancak önceki dönemlerde şirketin yaptığı yatırımlar çok önemli görülmemişti. Ancak yeni bir şirkete daha yatırım yapan Xiaomi’nin bu alanda farklı amaçlarının olduğu net olarak ortaya çıktı.

Çinli otonom sürüş girişimi ZongmuTech, 3 Haziran'da, Xiaomi tarafından desteklenen bir fonda, 190 milyon dolarlık D Serisi finansman turunu kapattığını duyurmuştu ZongmuTech, Xiaomi'nin 30 Mart'ta otomobil üretim alanına girişi yapacağını duyurmasının ardından Xiaomi tarafından desteklenen ilk yatırımlardan birisi olmuştu. 8 Haziran'da ise Hesai Photonics Technology, Xiaomi'nin önde gelen yatırımcılardan biri olduğu 300 milyon doları aşan D Serisi finansman turunun tamamlandığını açıkladı. Yeni yatırım ile birlikte Geometrical Pal yatırım yapılan üçüncü şirket oldu.

Geometrical Pal

Sektörün yeni isimlerinden birisi olan Geometrical Pal, 2018 yılında kuruldu. Kısa süre içerisinde ciddi bir ivme yakalayan ve yeni yatırım turlarıyla birlikte önemli bir maddi güç elde eden şirket, otomotiv şirketlerinin 1. seviye tedarikçisi olarak konumlandı. Şirket aldığı yeni yatırımlarla birlikte bundan sonraki süreçte seri üretim ve proje geliştirmelerine başlayacak. Düşük maliyetler ile otonom sürüş teknolojisini geliştirmek isteyen şirket, diğer şirketlerle benzer şekilde makine ve derin öğrenme sistemlerini kullanıyor. 4D milimetre dalga görüntüleme radarına dayalı otonom sürüş çözümleri ile sektörde dikkat çeken şirket, daha iyi bir güvenlik ve çözüm sunan bu sistemiyle pek çok otonom sürüş desteğine sahip araç üretmek isteyen şirketler için de iyi bir iş ortağı olarak görülüyor.





PAYLAŞ