Xiaomi’de ana gündem maddesi güvenlik - Haberler - indir.com

Xiaomi’de ana gündem maddesi güvenlik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-02 13:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen bir dizi toplantıda Xiaomi’nin ana gündem maddelerinden birisi gizlilik oldu. Şirket gizliliği daha fazla korumak ve ön plana çıkarmak istiyor. 

Xiaomi Bilim ve Teknoloji Parkı'nda gerçekleştirilen özel etkinlikler ile birlikte Xiaomi, Güvenlik ve Gizlilik Farkındalık Ayı olarak tanımladığı süreci sorunsuz bir şekilde tamamladı. Düzenlenen farklı etkinlikler, paneller ve söyleşiler ile birlikte hem kamuoyunun hem de dünya genelindeki kullanıcıların gizliliğe daha fazla odaklanmasını isteyen Xiaomi, gizlilik üzerinden mevcut teknolojilerine de özel atıflar yaptı. Güvenliğin ve gizliliğinin korunmasına yönelik çok farklı uygulamadan destek alınabileceğini ve Xiaomi’nin bu konuda dünyanın önde gelen markalarından birisi olduğu belirtilirken şirket için özel bir şeffaflık raporunu da yer verildi. 

Xiaomi, Megapiksel rekabetinde arayı açıyorXiaomi, Megapiksel rekabetinde arayı açıyor

Bu yıl ikincisi düzenlendi

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve oldukça verimli bulunan etkinlik bu yıl 2. defa daha geniş katılım ve doyurucu içerikler ile gerçekleştirildi. “Güvenlik ortak sorumluluğumuzdur” teması ile gerçekleştirilen etkinlikte, şirketin ilk günden bugüne kadar kullanıcıların güvenliğini ve gizliliğini önemsediğini, bundan sonraki süreç içerisinde de kullanıcılar için mevcut teknolojiler ile daha iyi bir güvenlik ve gizlilik sunulacağının hedeflendiği belirtildi. 

“Büyük bir sorumluluk taşıyoruz”

Xiaomi Başkan Yardımcısı ve Xiaomi Güvenlik ve Gizlilik Komitesi Başkanı Cui Baoqiu, "Lider bir Android akıllı telefon üreticisi olarak büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Tüketicilere kişisel bilgilerinin nasıl toplandığını, kullanıldığını ve korunduğunu bildirmeyi taahhüt ediyoruz. Xiaomi'nin güvenlik, gizlilik ve şeffaflık konusunda en iyi standartları desteklediğini söylemekten gurur duyuyoruz," dedi.

Şirketin bu kadar popüler hale gelmesindeki en önemli etkenlerin nereden birisi de piyasaya sunduğu cihazlar dışında arka planda gerçekleştirdiği çalışmalar. Öyle ki ilk olarak 2014 yılında atılan adımlar ile Güvenlik Ve Gizlilik Komitesi kurarak bu alanda çalışmalarına başlayan Xiaomi, Çin’de bir ilki gerçekleştirdi. 2016 yılında Çin’de TrustArc'tan sertifika almayı başaran ilk ve tek Çinli şirket olan Xiaomi, çalışmalarını aynı titizlikle sürdürdü. 2018 yılın GPDR’yi kabul ederek yine tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran şirket 2019 yılına gelindiğinde ise SO/IEC 27001, ISO/IEC 27018 olarak adlandırılan sertifikaları almaya hak kazandı.



PAYLAŞ