Xiaomi, yılın ikinci çeyreğinde rekor büyüme kat etti. - Haberler - indir.com

Xiaomi, yılın ikinci çeyreğinde rekor büyüme kat etti.

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-26 18:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, bu yılın ikinci çeyreği ile ilgili olan sonuçları gösteren yeni bir mali rapor paylaştı. Şirket, ikinci çeyrekte elde ettiği geliri ile rekor bir büyüme sağladı. 

Son 3 yıl içerisinde adını oldukça fazla duyuran Xiaomi, resmi web sitesi üzerinden büyümeye dair haberlere yer verirken, şirketin Kurucusu ve CEO’su Lei Jun da Twitter hesabında bazı önemli rakamları aktardı. Haziran 2021’de sona eren yılın çeyrek kısmında, Xiaomi 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 64'lük bir büyüme sağlandı. Aynı zamanda, net bir geliri bile yıllık yüzde 80'lik önemli bir artık sağlandı. Marka aynı zamanda telefon işinden elde etmiş olduğu gelirin 9,1 milyar dolara çıktığını gösterdi. 

Xiaomi Mi Pad 5'in Avrupa giriş tarihi belli olduXiaomi Mi Pad 5'in Avrupa giriş tarihi belli oldu

Xiaomi, rekor artış elde etti

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, yılın ikinci çeyreğinde 52,9 milyon akıllı cep telefon satış birimi sayesinde bu kayda değer yükselmeyi gördü ve hatta Cupertino merkezli dev Apple'ı geride bırakarak ikinci en büyük akıllı cihaz üretici oldu. 2021 yılının ikinci çeyreğinde, Xiaomi 87,8 milyar Yuan toplam gelir elde etti. Yani bu rakam yaklaşık olarak 13,5 milyar dolar ve 6,3 milyar Yuan net kâr yaklaşık 971 milyon dolar kazandı. Aynı zamanda, yılın ikinci çeyreğinde toplamda 52,9 milyon adetten 12 milyonun üzerinde birinci sınıf amiral gemisi akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.

Şirket, 22 ülkede IoT ürün ve hizmet pazarlama konusunda lider oldu. Hatta ilk kez Avrupa ve Güneydoğu Asya’da 1. sıraya yerleşti. Yurtdışı IoT ve Lifestyle ürünleri de yıllık yüzde 93,8 gelir elde ederken, denizaşırı internet hizmetleri geliri de yüzde 96,8 oranında artış gösterdi. Özellikle de, şirket bir önceki yıllara göre yüzde 56,6 oranında artış göstererek bu çeyrekte çeşitli yatırımlar aldı. Haziran 2021’de şirket, MIUI platformu ile geçtiğimiz yıla göre yüzde 32 oranında artış elde ederek yüzde 32, 1 artışla 454 milyon aktif aylık kullanıcıya sahip oldu. Buna ek olarak ise bu yılın ilk yarısında, Çin anakarasında 3.000 Yuan yaklaşık 462 dolar veya üzerindeki perakende fiyatları en genişken, denizaşırı pazar için 350 dolar civarında en yaygın fiyat aralığıydı.


Xiaomi'nin Türkiye'de Üretilen Modeli Redmi Note 10S Satışa ÇıktıXiaomi'nin Türkiye'de Üretilen Modeli Redmi Note 10S Satışa Çıktı
Xiaomi’nin 100W şarj standı tanıtıldıXiaomi’nin 100W şarj standı tanıtıldı
Xiaomi ürünlerini sızdıran casusa 155 bin dolar ceza!Xiaomi ürünlerini sızdıran casusa 155 bin dolar ceza!

PAYLAŞ