Xiaomi yeni telefonlarında fiyat artışı gösterebilir - Haberler - indir.com

Xiaomi yeni telefonlarında fiyat artışı gösterebilir

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-25 10:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Çip maliyetleri artan Xiaomi’nin Başkanı Wang Xiang bu maliyet artışının tüketicilere yansıyacağını açıkladı.

Son dönemlerin en popüler akıllı telefon üreticilerinden olan Xiaomi’den tüm kullanıcılarını etkileyecek bir açıklama geldi. Koronavirüs salgını nedeniyle her şirket gibi çip tedarikinde güçlük çeken Xiaomi’nin başkanı Wang Xiang şirket yatırımcılarına yaptığı açıklamada çip tedarikindeki maliyet artışının tüketicilere yansıyacağını dile getirdi.

Xiaomi Mi 10S global sürümüyle görüntülendiXiaomi Mi 10S global sürümüyle görüntülendi

Çin merkezli teknoloji devlerinden Xiaomi’nin Başkanı Wang Xiang dün yaptığı remi açıklamada, küresel çip kıtlığının şirketin akıllı telefonlarındaki üretim maliyetinin artışına neden olduğunu ve bunun bir sonucu olarak ürünlerin satış fiyatlarının artabileceğini ima etti.

Xiaomi Mi 11 Lite'ın çıkış tarihi belli oldu

Şirketin dördüncü çeyrek kazanç toplantısı sırasında çip maliyetlerine değinen Başkan Wang Xiang, piyasada kullanıcı dostu tavırlarını sürdürmek istediklerini söylese de "Kesinlikle cihazlarımızın maliyetlerini optimize etmeye devam edeceğiz" cümlesiyle yine de müşterilerinin etkilenebileceğinin altını çizdi. Xiang’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle;

"Dürüst olmak gerekirse tüketicilere en iyi fiyatı sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Ancak bazen yaşanan farklı durumlar yüzünden maliyet artışının bir kısmını tüketiciye yansıtmamız gerekebiliyor."

Xiaomi'den çip maliyetleri fiyatları etkileyebilir açıklaması

Teknoloji pazarındaki çip sıkıntısı geçtiğimiz senenin sonlarından bu güne dek devam ediyor. Koronavirüs salgını nedeniyle başlayan bu tedarik sıkıntısının yanı sıra Çin merkezli teknoloji şirketlerine yönelik yaptırımlarda çip taleplerinin karşılanmasında büyük bir engel oluşturuyor.

Geçtiğimiz sene ilk etapta otomotiv endüstrisinde başlayan yarı iletken tedarik sorunları, günümüzde akıllı telefonlar dahil olmak üzere pek çok teknolojik ürünü etkilemiş durumda.

Reuters'ın konuyla ilgili olarak Mart ayının başında yaptığı açıklamaya göre, Xiaomi'nin en önemli tedarikçilerinden Qualcomm şirketlerin siparişlerini karşılamakta güçlük çekiyor.

Teknoloji şirketleri ise bu sorunun önüne geçebilmek için büyük bir uğraş sarf ediyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz dönemlerde Intel çip fabrikası kurma karası almıştı. Yaşanan bu tedarik sorununun önüne geçmeye çalışan Intel’in 2 adet yeni çip fabrikası kuracağı belirtiliyor.

Toplantıda Xiaomi'nin geçtiğimiz çeyrekteki kazancını da açıklayan Wang Xiang, "Baskıyı hissediyoruz, ancak yine de iyi görünüyoruz" dedi.

Bunlara ek olarak şirketin 2020'nin dördüncü çeyreğinde yıllık % 24.8'lik bir gelir artışı yaşadığını bildirdi ve gelirinin 70.5 milyar yuan'a (10.8 milyar dolar) çıktığı belirtildi. Şirket tarafından doğrulanmış net kar ise % 36.7 artışla 3.2 milyar yuan  seviyelerinde.

 


Xiaomi Mi Pad 5'in özellikleri sızdırıldıXiaomi Mi Pad 5'in özellikleri sızdırıldı
Xiaomi Mi Mix görüntüleri sızdırıldıXiaomi Mi Mix görüntüleri sızdırıldı

PAYLAŞ