Xiaomi, yeni OLED televizyon serisini görücüye çıkardı - Haberler - indir.com

Xiaomi, yeni OLED televizyon serisini görücüye çıkardı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-11 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, bugün gerçekleştirmiş olduğu etkinlik kapsamında 3 farklı akıllı televizyon tanıtımı gerçekleştirdi. Tanıtımda en dikkat çeken model ise Mi TV OLED V21 oldu. 

Xiaomi, lansmanında yeni cihazların tanıtımı yapıldı ve aralarında televizyonlarda yer alıyor. Şirketin yeni TV serisi oldukça dikkat çekicidir. Hem günlük kullanıcı hem de oyuncular için dikkat çekici gözüküyor. Sahip olduğu görüntü ve ses kalitesi ile daha profesyonel bir deneyim sunmayı amaçlayan şirket, düşük bütçeli kullanıcıları da geri plana atmadı. Şirket, düşük bütçeli kullanıcılar için de iki farklı ekran oranına sahip bir modelin de duyurusunu gerçekleştirdi. 

Xiaomi'den Apple Car rakibi otonom araç gelebilirXiaomi'den Apple Car rakibi otonom araç gelebilir

Mi TV OLED V21 ve Mi TV 6 OLED TV’lerin tanıtımı yapıldı

Xiaomi Mi TV OLED V21, 77 inç ekrana, G-Sync teknolojisine ve Harman Kardon ses sistemine sahiptir. Söz konusu bu cihazda XBOX sertifikası da yer alıyor. Xiaomi'nin yeni V21 TV’si, 120 Hz tazeleme hızına sahiptir. Aynı zamanda V21, 1.500.000:1 kontrasta, 10 bit renk derinliğine ve 1.000 nit parlaklık özelliklerinin olması da cihazların kalitesini artırıyor. Yeni TV serisinin ekran çözünürlükleri sayesinde 4K özelliği de yer alıyor. Mi TV OLED V21 önceki Xiaomi TV'lerden alışık olunmayan tasarıma sahiptir. Bu değişiklik daha modern ve daha ince bir görünüm sunuyor. TV'nin ince kısmı ise 8.2 mm'yi geçmiyor. 

Mi TV OLED V21, Xbox sertifikası, NVIDIA G-Sync, Dolby Vision, Dolby Atmos, IMAX desteği ve 2x HDMI 2.1 + VRR desteğine sahiptir. Aynı zamanda, Harman Kardon özelliğine sahip olan güçlü 70W'lık ses sistemi de cihazda yer alıyor. Akıllı televizyonda entegre bir UWB  çipi de yer alıyor. Uygun bir akıllı telefonu TV'ye doğrulttuğunuzda uzaktan kumanda olarak kullanmanız sağlanır. 

Xiaomi Mi TV 6 OLED 65 ve 55 inç

Mi TV 6 OLED, 65 ve 55 inç modelleri V21'den daha uygun fiyata sahiptir. Bu sebeple de ekran parlaklığı 800 nit'te kısıtlandı. Aynı zamanda bu modellerde 120 Hz ekran tazeleme oranı, NVIDIA G-Sync ve 70 W’lık ses sistemi yer almıyor. 77 inçlik Xiaomi V21 OLED Smart TV Çin’de 16.999 yuan'dan (yaklaşık 2.230 euro), daha düşük olan 55 inçlik model yalnızca 4.999 yuan'dan (yaklaşık 650 euro), 65 inçlik model 6.999 yuan'dan (yaklaşık 920 euro) satışa sunuluyor. Söz konusu bu televizyon, şu an için yalnızca Çin pazarı için sunuluyor. Avrupa ve Amerika pazarlarında satışa sunulup sunulmayacağı ise kesinleşmiş değildir.


Xiaomi Mi Mix 4 tanıtım görselleri sızdırıldıXiaomi Mi Mix 4 tanıtım görselleri sızdırıldı
Xiaomi, dünyanın bir numaralı satıcısı olduXiaomi, dünyanın bir numaralı satıcısı oldu
Xiaomi Mi Pad 5 İçin İlk Tarih VerildiXiaomi Mi Pad 5 İçin İlk Tarih Verildi

PAYLAŞ