Xiaomi yeni deprem bildirim sistemini duyurdu - Haberler - indir.com

Xiaomi yeni deprem bildirim sistemini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-05 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji üreticisi Xiaomi’nin bir süre önce sunduğu hizmet olan deprem bildirim sisteminin kapsamı daha da geliştiriliyor. Oluşturulan algoritmayı geliştiren Xiaomi, artık deprem öncesinde tahmin yapılabilmesine olanak tanıyacak. Kullanıcıların gönüllü dahil olabildikleri bu sistem de, sistemik verileri hesaplayarak insanların deprem öncesinde uyarılması sağlanacak. Çinli şirket Xiaomi, bir süre önce deprem anında kullanıcıyı uyaran özel bir teknoloji geliştirdiğini açıklamıştı. Bu teknolojinin Çin’in 25 kentinde aktif olduğunu ve bugüne kadar yapılan çalışmalarda ise büyüklüğü 4.0 ve üzeri gerçekleşen en az 35 depremin tespit edildiğini belirten Xiaomi, şimdi ise bu teknolojisinin kapsamını genişletiyor ve kullanıcıların bu sisteme dahil olarak olası depremlerin önceden tahmin edilebilmesine imkan tanıyacak.

Xiaomi’nin deprem takip sistemi genişletiliyor

Xiaomi hızlı şarjda rekor kıracak teknolojisini yarın tanıtacakXiaomi hızlı şarjda rekor kıracak teknolojisini yarın tanıtacak

Xiaomi’nin deprem bildirim ve izleme sistemini akıllı telefonlarda yer alan yerleşik sensörler ile gerçekleşiyor. Özel bir algoritma geliştiren Xiaomi, bu sayede deprem anında kullanıcıyı uyarıyor. Ancak bu algoritmanın son hali, sistemik verilerin hesaplanmasını da sağlıyor. Bu hesaplamalar sonucunda deprem habercisi kullanıcılar, deprem olacağına dair uyarı alıyor. Xiaomi, bu teknolojinin Chengdu Yüksek Teknoloji Afet Azaltma Araştırma Enstitüsü ile beraber geliştirdiklerini de belirtiyor.

Xiaomi geliştirmiş olduğu bu deprem izleme sistemine oldukça fazla güveniyor. Xiaomi’ye göre ise bu teknoloji Çin’in ulusal deprem izleme ve erken uyarı ağını sorunsuz hale getirecek. Yeni kullanıcılar bu sisteme dahil oldukça sistemin kullanılabilirliği artışa geçecek ve Çin’deki depremlerin önceden tahmin edilebilmesi hedefliyor. Ancak bu teknolojinin henüz ne kadar doğru bir şekilde çalıştığı net değil. Uzmanlar, bağımsız kurum ve kuruluşların bu teknoloji ilgili testler yapılmasını istiyorlar. Xiaomi deprem bildirim ve erken uyarı sisteminin amacı noktasında yıkıcı etkiyi azaltmak oluyor. Bu kapsamda 20 saniye önceden bilinmesinin önemli ölçüde yıkımı engelleyebileceği düşünülüyor.  


Xiaomi Mi Store Mağazası Tepe Nautilus’ta AçıldıXiaomi Mi Store Mağazası Tepe Nautilus’ta Açıldı
Xiaomi'nin yeni logosuna ödediği para ortaya çıktı          Xiaomi'nin yeni logosuna ödediği para ortaya çıktı          

PAYLAŞ