Xiaomi yeni cihazında Android hizmetlerini kullanmayacak - Haberler - indir.com

Xiaomi yeni cihazında Android hizmetlerini kullanmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-05 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli başarılı şirketlerden Xiaomi sıradışı bir haberle gündemde yerini aldı. Xiaomi Redmi K40 Gaming Edition modelinde Google Mobile Servisleri'nin yer almadığı bilgisi ortaya çıktı.

Xiaomi'nin alt markası olarak çalışmalarına devam eden Redmi, geçtiğimiz karşımıza oyuncular için geliştirilmiş olan Redmi K40 Gaming Edition ile çıkmıştı. Çin'de satışa sunulan bu akıllı cep telefonun çok yakın zaman içerisinde global pazarda da yerini alması bekleniyor. 1 dakika içerisinde 100.000 ünite satış gerçekleşen bu telefon ilginç bir olay ile gündemde yerini aldı. Telefonu satın alan kullanıcılar, akıllı cep telefonda Google Mobil Servisleri'nin (GMS) olmadığını fark etti.

Xiaomi amiral gemisi tablet üretecekXiaomi amiral gemisi tablet üretecek

Google'dan ayrılmalar başladı

Huawei'nin Android lisansının iptal edilmesinin ardından GMS desteğini kaybettiği halihazırda bilinen bir durumdur. Bu olayın ardından aynı yaptırım Xiaomi'nin de mi başına geliyor sorusu akıllara geldi. Fakat bu konu ile ilgili olarak Xiaomi tarafından hızlı bir şekilde yanıt geldi. Çin merkezli akıllı cihaz üreticisi artık ülkesinde satışa sunduğu cep telefonlarda Google Mobil Servisleri'ni kullanmayacağını dile getirdi. Google tarafından da bir yaptırım olmamasına karşılık Xiaomi kendi isteği ile Google'dan vazgeçiyor. Redmi K40 Gaming Edition kutudan MIUI 12.5 arayüz ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu arayüzde ise GMS yer almıyor. Aynı zamanda ise Mi App mağazasından da GMS yüklenemiyor. Yani Google ile yollarını ayırma kararı için en önemli adımı atmış oldu demek mümkündür. 

Çin oldukça sıradışı bir politika izlemeye karar verdi. Özellikle de Amerika'nın haksız yaptırımları sonrası kendi içerisinde yeni servisler ile işletim sistemleri geliştirmeye yolunda çok önemli yol katettiler. Muhtemel olarak Xiaomi de Android'den kurtulmak için çeşitli yöntemler arıyor. Çin merkezli şirket Huawei gibi kendi işletim sistemini sessiz sedasız geliştirdiğini dile getiren Xiaomi, yakın zaman içerisinde artık Android kullanmayacağız da diyebilir. Fakat şu an için bu konu ile ilgili olarak henüz somut bir bilginin olmadığını da belirtmek gerekir. 

Redmi K40 Gaming Edition özellikleri

  • 6.67 inç büyüklüğünde 2400 x 1080 çözünürlüğünde 120 Hz tazelemeli AMOLED ekran
  • Corning Gorilla Glass 5 koruması
  • Sekiz çekirdekli MediaTek Dimensity 1200 6nm işlemci
  • 6GB / 8GB / 12 GB LPDDR4x RAM
  • 128GB / 256GB UFS 3.1 depolama
  • f/1.65 diyafram açıklığına sahip 64MP arka kamera + f/2.2 diyafram açıklığına sahip 8MP 119 ° ultra geniş açılı lens + f/2.4 diyafram açıklığına sahip 2MP telemakro kamera
  • 16 MP ön kamera
  • Yana monte parmak izi sensörü, Kızılötesi sensör
  • USB Type-C ses, Yüksek Çözünürlüklü ses, JBL Ses kalitesi sertifikası, Çift hoparlör, Dolby Atmos
  • Boyutlar: 161.94x 76.93 x 8.3mm; Ağırlık: 205g
  • 5G SA / NSA, Çift 4G VoLTE, Wi-Fi 6 802.11 ax, Bluetooth 5.1 (Pro Bluetooth 5.2), GPS (L1 + L5), NavIC, NFC, USB Type-C
  • 66W hızlı şarjlı 5.065 mAh kapasiteli batarya



Xiaomi Mi 11 Ultra su altında açılış yaptıXiaomi Mi 11 Ultra su altında açılış yaptı
Xiaomi Mi 11'in DxOMark sonucu hayal kırıklığı yarattıXiaomi Mi 11'in DxOMark sonucu hayal kırıklığı yarattı
Xiaomi'nin bağımsız firması POCO, Xiaomi'ye rest çektiXiaomi'nin bağımsız firması POCO, Xiaomi'ye rest çekti

PAYLAŞ