Xiaomi yeni bir katlanabilir ekranlı telefon patenti aldı - Haberler - indir.com

Xiaomi yeni bir katlanabilir ekranlı telefon patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-21 11:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Katlanabilir akıllı telefon pazarı hala büyümesini sürdürmeye devam ediyor. Bu alanda birçok üretici marka birçok yeni modelini sunmaya devam ederken, bu alanda sessiz olan isimlerden birisi de Çinli üretici Xiaomi oluyor. Şirketin 2021 yılı için tasarlamış olduğu modelin o yıl içinde pazara girmesi bekleniyor. Şimdi ise bu şirket kısa bir süre önce sayfada yer alan katlanabilir akıllı telefon modeli için bir patent alımı gerçekleştirdi. Bu noktada Samsung Galaxy Fold benzeri bir ekrana sahip olan bu telefon, Huawei Mate X serisinde olduğu gibi dışa doğru değil içe doğru kapanan bir ekran ile geliyor. Bu durumların haricinde bir sürprize sahip olmayan bu cihazda ikinci bir ekran yer alıyor. Ön kamera modülü ise yan kısımda olurken, bu modülün hemen altında parmak izi tarayıcı sensörünü görüyoruz.

Xiaomi katlanabilir telefon patenti aldı

Xiaomi Mi 11 hakkında sızıntılarXiaomi Mi 11 hakkında sızıntılar

Arka tarafında üçlü kamera sistemine sahip olan bu cihazın Xiaomi’nin pazardaki ilk katlanabilir ürünü olması bekleniyor. Henüz resmi bilgiler yer almasa da, Xiaomi’nin böyle bir katlanabilir akıllı telefon modeli uzun bir süredir bekleniyor. Xiaomi şirketinin son olarak öne çıkan hamlesi şarj teknolojisi noktasında olmuştu. Geliştirilen bu teknoloji ile kablosuz tam 80W seviyesinde hızlı şarj imkanı sunulmuştu. Bu 80W kablosuz şarj ile ise 4000 mAh’lik pili sadece 19 dakika gibi bir sürede doldurabiliyor olacak. Bu durum oldukça iddialı olurken bu şarj teknolojisinin ne zaman akıllı telefonlarda olacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak 2021 yılında Snapdragon 875 işlemcili Xiaomi Mi 11 ailesi ile beraber bu hızında gelmesi bekleniyor.

Bakalım Xiaomi şirketi yeni yıl ile beraber hem bir katlanabilir akıllı telefon hem de yüksek hızlı bir şarj teknolojisini kullanıcılarına sunacak mı göreceğiz.


Xiaomi'nin 80W kablosuz hızlı şarj teknolojisi tanıtıldıXiaomi'nin 80W kablosuz hızlı şarj teknolojisi tanıtıldı
Xiaomi Color Watch 2 özellikleri netleşmeye başladıXiaomi Color Watch 2 özellikleri netleşmeye başladı

PAYLAŞ