Xiaomi yeni akılı gözlüğüyle beyin hastalıklarını tedavi etmeyi amaçlıyor - Haberler - indir.com

Xiaomi yeni akılı gözlüğüyle beyin hastalıklarını tedavi etmeyi amaçlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-01 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, sadece akıllı telefon değil, teknolojinin her alanında ilginç ürünleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Şimdi ise şirketin ortaya çıkan yeni bir patenti, beyin hastalıkları ile mental hastalıklara çare bulacak bir gözlük geliştirdiğini ortaya çıktı. Ancak bu gözlüğün çıkıp çıkmayacağı henüz kesin olmazken, Xiaomi’nin her alanda kullanışlı ürünler sunan bir şirket olduğu biliniyor. Oldukça geniş bir ürün yelpazesi sunmayı başaran Xiaomi, kullanıcıların gözünü mavi ışıktan koruyan bir gözlüğünü de geçmişte piyasaya sürmüştü. Ancak akıllı gözlüğe dair çeşitli patentleri ortaya çıkan şirketin bir yenisi daha ortaya çıktı.

Xiaomi Mobile Software Co.Ltd tarafından alınan patente göre akıllı gözlükler ve gözlük kılıflarından bahsediliyor. Patentte Xiaomi’nin akıllı gözlük ve gözlük kılıfının ne işe yarayacağına dair bazı bilgiler de veriliyor.

Xiaomi Mi 10 Lite Türkiye'de satışa sunuluyorXiaomi Mi 10 Lite Türkiye'de satışa sunuluyor

Xiaomi’den yeni gözlük patenti ortaya çıktı

Patent içeriğinde yer alan bilgilere göre Xiaomi bu akıllı gözlüğü ile beraber 4 boyutlu algılama ile iyileştirici sinyal yayıcı özelliklerine sahip olacak. Söz konusu iyileştirici sinyal yayıcı, akıllı gözlüklerin beyin hastalıklarını, kaygı ve depresyon gibi mental durumları ile göz yorğunluğunu da giderebilecek. Sinyaller, kızılötesi, ultraviyole ve görülebilir ışık olarak yer alacak. Ayrıca akıllı gözlüklerde görsel sinyaller haricinde ses sinyalleri de gönderilebilecek. Bu sayede akıllı gözlük daha işlevsel bir hal alacak. Ayrıca elektromanyetik dalga yayın gözlükler, beyindeki kan akışın da düzenleyebileccek. Xiaomi’nin bu yeni gözlüğünün sağlık odaklı olması bekleniyor.

Xiaomi’nin söz konusu bu gözlüğünde yer vermesi beklenen teknolojisinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz kesinleşmiş değil. Şirket cephesinden henüz gözlük hakkında net bir detay paylaşılmazken, patentte yer alan bu gözlüğün ilerleyen zamanlarda resmi olarak çıkıp çıkmayacağını göreceğiz. Bakalım Xiaomi başka ne gibi teknolojiler sunacak göreceğiz.


Uzak mesafeli şarj cihazı Xiaomi Mi Air Charge'ı duyurduUzak mesafeli şarj cihazı Xiaomi Mi Air Charge'ı duyurdu
Xiaomi Mi 11 Pro afişi ortaya çıktıXiaomi Mi 11 Pro afişi ortaya çıktı

PAYLAŞ