Xiaomi ve Redmi arasındaki 6 önemli fark - Haberler - indir.com

Xiaomi ve Redmi arasındaki 6 önemli fark

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-06 13:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son yıllarda yaptığı başarılı çıkış ile oldukça dikkat çeken akıllı telefon üreticisi Xiaomi, raflara “Mi” ve “Redmi” adında iki farklı alt marka ile çıkıyor. Hatta Redmi 2019 yılı itibariyle Xiaomi bünyesinden çıkış yapan yeni bir üretici konumuna geldi. Bir marka firmaya dönüştü. Peki Xiaomi Mi ve Redmi telefonlar arasında ne fark var?

2010'lu yılların akıllı telefon konusunda en çok dikkat çeken firmaların arasına muhakkak Xiaomi'yi de ekleyebiliriz. Elbette ki firmanın uygun fiyatlı ve üstün özelliklere sahip cihazlar üretip satması bu hususta en büyük etken oluyor. Ayrıca daha uygun fiyatlı olan orta ve düşük seviyelerdeki telefonlarıyla da ciddi satış başarısı elde etmiş durumda. 

Xiaomi'nin ilk katlanabilir telefonunun çıkış tarihi belli oldu?Xiaomi'nin ilk katlanabilir telefonunun çıkış tarihi belli oldu?

Sırayla Samsung, Huawei ve Apple’dan sonra en çok telefon satışı yapan şirket kuşkusuz Xiaomi. Bu başarının arkasında ise pazarlama açısından önemli bir marka stratejisi bulunuyor. Aynı stratejiyi Huawei, Honor adını verdiği bambaşka bir üretici konumundaki markasıyla uygulamaya koymuş durumda.

Redmi, Xiaomi'nin düşük bütçeli, orta ve düşük segmentte bulunan cihazlarını temsil etmek amacı ile kuruldu. Kısa süre içerisinde elde ettiği başarı ile Xiaomi bünyesinden ayrılarak üretim yapmaya başladı. Bizlerde bu başarı sayesinde bir markanın nasıl üretici konumuna geldiğine tanıklık etmiş olduk. 

Xiaomi Mi markalı telefonlar bulunduğu sınıfın amiral gemileridir, Redmiler ise onların alternatifi olur

redmi ve mi

Mi etiketini barındıran akıllı telefonların büyük bir kısmı, Çinli şirketin donanım bakımından en güçlü telefonudur. Ayrıca Mi 8, Mi 9 ve bu cihazların Pro olarak en üst versiyonları da bulunur. Her bir model iPhone, Samsung'un Galaxy S ve Galaxy Note serileri ile kıyasıya mücadele etmeleri için satışa sunulur. Rakiplerine kıyasla en büyük farkları ise daha uygun fiyata sahip olmalarıdır. 

Redmi telefonlar ise Mi markalı telefonları alternatifi ve Honor gibi yan firmaların rakibi olarak Xiaomi’nin elini güçlendirir. Teknik özelliklerinden kullanılan malzemelerine kadar düşük üretim maliyetine sahip olurlar ve düşük fiyata kullanıcı ile buluşturulurlar. 

xiaomi mi note 10

Xiaomi Mi telefonları kamera açısından Redmi telefonlarına göre daha iyi bir noktada.

Piyasada bulunan en yeni Redmi cihazı Note 8, bir amiral gemisi rakibi yani doğrudan bir amiral gemisi değil. Kamera konusunda 64 MP'lık bir sensöre sahip fakat bu iyi bir performans sergilediğinin kanıtı değil. Çünkü bu kamera deneysel.

Deneysel kamera nedir? Redmi Note 8 Pro’nun 64 MP’lik kamera sensörü esasında Samsung tarafından üretilmiş olan ISOCELL Bright GW1. Samsung cihazları arasında bu sensöre sahip bir model henüz bulunmuyor. Peki neden Redmi tarafından kullanılıyor derseniz eğer sebebi basit. Seri üretim hatalarını ve tüketicilerin ilgisi test etmek amaçlı olarak üretiliyor. 

xiaomi mi note 10

Bu model ise Çinli firmanın en son çıkan amiral gemisi Mi Note 10. Bu modelin kamerası 108 MP çözünürlüğüne sahip. Bu cihazın sahip olduğu sensör de Samsung tarafından üretildi fakat bu sensörü kullanan bir Samsung modeli de bulunmuyor. Nitekim anlaşıldığı üzere Redmi Note 8 Pro’dan daha yüksek çözünürlüklü bir kameraya sahip. 

Hem Redmi hem de Mi markalarının bünyesinde yer alan bir Note uzantılı model bulunuyor. İki cihazı ayırt etmek için Note kısmı değil markasına bakmanız gerekiyor. 

Xiaomi Mi cihazları daha kaliteli malzemelerden üretilir, Redmi ise maliyetlerin ucuz olduğu malzemelerden üretilir

Xiaomi gibi düşük bütçeli cihazlar ile yüksek finansal başarılar yakalamak isteyen firmalar, malzeme seçiminde daima en uygun fiyatlı olanı tercih ederler. Örneğin telefonlarının kasalarını özel alaşımlarla üretmek yerine alüminyum alaşımlarla ya da plastikmika malzemeler ile üretirler. Yine de bu konuda Mi ve Redmi arasında dev farklar mevcut.

Kaliteli malzeme yalnızca cihazın sağlamlığını değil, deneyimini de etkiliyor. Bu nedenle Mi markalı cihazların, kullanıcılara daha özel hissettirecek malzemeler ile üretildiklerini söylemek gerek. Redmi’de ise malzeme kalitesi biraz geri plandadır. Önemli olan telefonu bir arada tutabilecek parçalarla üretim yapmaktır. Kalite kaygısı ön planda değildir. 

Xiaomi Mi telefonlarının işlemcileri daha yeni, Redmi’de kullanılanlar daha eski ya da daha düşük performanslıdır

snapdragon 855

Daha önce bahsettiğimiz performansları borçlu olduğumuz envanterler kuşkusuz işlemciler ya da doğru bir tabirle işlemci yongalarıdır. Redmi ve Mi markalı akıllı cihazlar piyasada bulunan en güncel işlemcilere sahip olsalar da aralarındaki performans farklılıkları direkt olarak işlemcilerin modelleriyle ilişkili.

Örnek olarak Xiaomi Redmi Note 10 modeli güncel piyasanın en iyilerinden Qualcomm Snapdragon 855 ile gelirken, Redmi Note 8’de Snapdragon 665 bulunur. Bu iki işlemci 2019 modeli olmasına rağmen D 665 daha düşük performanslı daha uygun fiyatlı bir üretim seçeneğidir. Dolayısıyla Redmi’ye ucuz cihaz üretme fırsatı verir. 

Tüm bu özellikleri göz önünde bulundurarak kendinize ve bütçenize uygun modeli tercih edebilirsiniz.



PAYLAŞ