Xiaomi ürünlerini sızdıran casusa 155 bin dolar ceza! - Haberler - indir.com

Xiaomi ürünlerini sızdıran casusa 155 bin dolar ceza!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-20 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi’nin henüz tanıtılmadan sızdırılmış olan Mi Mix 4 modeli için sızdıran medya şirketine 155 bin dolar ceza verdi. Akıllı telefonların tanıtımı öncesinde ortaya çıkması oldukça bilinen bişe diyebiliriz. Bu alandaki güvenilir sızıntı kaynakları, cihazların tanıtılmadan önce birçok bilgisinin ortaya çıkmasına olanak sağlıyor. Ancak sızıntılardan ise başı en çok ağrıyanlar ise şirketler oluyor. Henüz geçtiğimiz günlerde tanıtılan Mi Mix 4 modelinin tanıtım etkinliğinden iki gün öncesinde tüm basın görselleri ile teknik özellikleri sızdırılmıştı. Xiaomi şirketi, telefonun tüm detaylarını sızdıran medya şirketine dava neticesinde 155 bin dolar ceza kesti. Geçtiğimiz aylarda ise Apple ile Samsung gibi markalarda benzer durumlara karşı telif hakkın ihtarı vererek uyarılarda bulunmuştu.

Xiaomi Mi Mix 4’ü sızdıran şirkete 155 bin dolar ceza

Xiaomi Mi Pad 5'in Avrupa giriş tarihi belli olduXiaomi Mi Pad 5'in Avrupa giriş tarihi belli oldu

Çin’in popüler telefon sızıntı kaynaklarından olan Gu Xuyang da Xiaomi’nin sert sızıntı önlemlerinin nasibini almış oldu. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında bir paylaşım yapan Xuyang, Xiaomi Mi 10 Extreme modelini henüz duyurulmadan kutu açılış videosunu paylaşmıştı. Xiaomi sızdırılan video sonrasında tanıtım tarihini değiştirmek durumunda kaldı. Xiaomi’nin satışa sunulan Mi Mix 4 modeli ise gelen istatistiklere göre amiral gemisinin ilk partisi 60 saniyede satıldı. Mi Pad 5 tablet modeli ise dikkat çekici oranda alıcıyı bulmayı başardı.

Xiaomi’ye göre sadece bir dakika içinde akıllı telefondan 47.307.000 dolar kazandırdı. Satılan cihaz sayısı belirtilmezken, Mi Mix 4’ün perakende fiyatı dikkat çekiyor. Bu noktada 50 bin adetlik bir satışın olduğunu belirtebiliriz. Tablet tarafında ise 5 dakika içinde 200.000 birim satmayı başardı. Mi Mix 4’ün Snapdragon 888 Plus işlemcisi ile stok sıkıntısı yaşadığı da biliniyor. Bakalım şirket yoluna ne gibi hamleler ile devam edecek göreceğiz.


Xiaomi'nin Türkiye'de Üretilen Modeli Redmi Note 10S Satışa ÇıktıXiaomi'nin Türkiye'de Üretilen Modeli Redmi Note 10S Satışa Çıktı
Xiaomi’nin 100W şarj standı tanıtıldıXiaomi’nin 100W şarj standı tanıtıldı

PAYLAŞ