Xiaomi Türkiye'den kara listeye alınma ile ilgili açıklama geldi - Haberler - indir.com

Xiaomi Türkiye'den kara listeye alınma ile ilgili açıklama geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-16 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi'nin ABD'de kara listeye alınmasının ardından resmi bir açıklama yapıldı. Konu ile ilgili olarak Xiaomi Türkiye'den yapılan bu açıklamalarda, şirketin Çin ordusuna ait olmadığı ve orduyla da herhangi bir ilişkilerinin bulunmadığını dile getirdi. 

Sabah saatlerinde ortaya çıkan, ABD yönetiminin Çinki teknoloji devi Xiaomi'yi kara listeye ekledi. ABD hükumeti tarafından verilen bu karar, ABD'nin Huawei'den sonra Xiaomi'yi de Çin ordusuyla bağlantılı olarak gördüğü anlamına geliyordu. Adeta gündeme bomba gibi düşen bu olayın ardından ise, Xiaomi Türkiye'den de resmi bir açıklama yapıldı. 

Xiaomi Mi 11 Pro'nun 50 MP ana kameraya sahip olabilirXiaomi Mi 11 Pro'nun 50 MP ana kameraya sahip olabilir

ABD Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası'nda yer alan bilgilerde, Xiaomi için "Komünist Çin Askeri Şirketi" ibaresine yer verilmişti. Fakat Xiaomi Türkiye'den yapılan açıklamalarda, bu şekilde bir durumun olmadığı ifade edildi. Şirketin Çin ordusuna ait olmadığını ifade eden Xiaomi Türkiye yetkilileri, orduyla da herhangi bir ilgilerinin olmadığını açıkladı.

"Varlık gösterdiğimiz ülkelerin yasalarına uygun hareket ediyoruz"

Çin merkezli dev şirket Xiaomi'nin tamamen bireysel ve kurumsal teknolojik ürünler tasarladığını dile getiren şirket yetkilileri, varlık gösterdikleri ülkelerde de o ülkenin mevcut yasaklarına göre hareket ettiklerini aktardılar. Kendilerine yapılan suçlamaları reddetmenin yanı sıra yatırımcılarını korumaya devam edeceklerini dile getiren Xiaomi Türkiye, gerekli tüm önlemlerin alınacağının altını çizdi. Konuyla ilgili olarak inceleme başlattığını söyleyen Xiaomi yetkilileri, gerekli olması durumunda yeni açıklamaların yapılacağını belirttiler.

Xiaomi Türkiye tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

"Şirketimiz varlık gösterdiği bölgelerin ilgili yasa ve yönetmeliklerine uygun olarak faaliyetlerini yürütmekte ve tamamen bireysel ve ticari kullanıma yönelik ürünler ve hizmetler sunmaktadır. Şirketimiz Çin ordusuna ait değildir, Çin ordusuyla herhangi bir bağı bulunmamaktadır ve NDAA'da (ABD Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası) belirtildiği şekilde "Komünist Çin Askeri Şirketi" değildir. Şirketimizin ve hissedarlarımızın çıkarlarını korumak üzere gerekli tüm önlemler tarafımızdan alınacaktır.

Şirketimiz, bu sürecin olası sonuçlarının grup üzerindeki etkilerini değerlendirmek üzere detaylı incelemelerini sürdürmektedir. Gerekli olması halinde ilerleyen günlerde ek açıklamalar yapılacaktır." ABD hükumetinin Xiaomi şirketini kara listeye eklemesi konusu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin gelmesi bekleniyor. 


Xiaomi Black Shark 4 hakkında yeni sızıntılarXiaomi Black Shark 4 hakkında yeni sızıntılar
Xiaomi Mi 11 Lite'ın çıkış tarihi belli olduXiaomi Mi 11 Lite'ın çıkış tarihi belli oldu
Xiaomi Mi 10i 5G dakikalar içinde tükendiXiaomi Mi 10i 5G dakikalar içinde tükendi

PAYLAŞ