Xiaomi telefonların RAM miktarı artırılabilecek - Haberler - indir.com

Xiaomi telefonların RAM miktarı artırılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-03 11:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Uygun fiyatlı akıllı telefon modelleriyle piyasanın öne çıkan teknoloji şirketlerinden olan Xiaomi RAM genişletme özelliği sayesinde kullanıcılarının telefon RAM’lerini arttırmasını sağlayacak.

MIUI arayüzüyle kullanıcılarına çeşitli özellikler sunan Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi hakkındaki son gelen sızıntılara göre şirket depolama alanından belleğe aktarım yapılmasını sağlayacak yeni bir özellik için kolları sıvadı. Xiaomi'nin sanal RAM adını taşıyan bu özelliği özellikle giriş segment telefonlar için performans artışı sağlayabilir gibi görünüyor.

Xiaomi'nin bağımsız firması POCO, Xiaomi'ye rest çektiXiaomi'nin bağımsız firması POCO, Xiaomi'ye rest çekti

Günümüzde tanıtılan pek çok model, çoklu görev ve oyun için yeterli belleğe sahip olsa da bazen kullanıcılar daha yüksek performansa ihtiyaç duyabiliyor. Son dönemlerde üretilen pek çok akıllı telefon 4 GB ila 6 GB RAM konfigürasyonuna sahipken daha üst segment modellerde ise 12 GB’dan 18 GB’da kadar RAM desteği görmek mümkün. Ancak tabi ki de kullandığınız cihazın RAM’ı ne kadar yüksek olsun istiyorsanız bütçenizi de o kadar zorlamanız gerekiyor.

2019’un ilk dönemlerinde üretilen bazı akıllı telefon modelleri ise 2 GB RAM ile günümüzde kullanıcılarını oldukça zorluyor. Bu soruna bir çözüm üretmek için uğraşan akıllı telefon üreticileri ise çözümü “Sanal RAM” özelliğinde bulmuş gibi görünüyor. İlk olarak Vivo’nun X60 serisinde kullandığı özellik şimdi de Xiaomi telefonlarına geliyor. Akıllı telefon üreticileri bu sorunu çözmenin yollarını bulmaya çalışıyor. 

Xiaomi kullanıcılarına RAM genişletme desteği sunacak

Kacper Skrzypek tarafından sızdırılan bilgilere göre yeni MIUI güncellemesiyle birlikte bellek genişletme özelliği de gelecek. İlerleyen zamanlarda Xiaomi telefonlarında yer alabilecek bu özelliğin giriş segment telefon kullanıcılarının yüzünü güldüreceği düşünülüyor.

Xiaomi MIUI 12.5 güncellemesini yayınladı

Xiaomi’nin bu özelliği, Vivo'nun sanal RAM'ine benzer bir çalışma sistemine sahip. Çoklu görevlerin üstesinden gelmek için depolama alanının sanal kısmı RAM'e aktarılıyor. Skrzypek'in paylaştığı bilgilere göre Xiaomi’nin RAM genişletme özelliği şimdilik 1 GB ile sınırlı. Ancak Vivo X60 serisinde kullanıcılar RAM kapasitelerini 3 GB’da kadar genişletebiliyor.

Buda 8 GB RAM’e sahip olan bir telefonun 11 GB RAM desteğine sahip olan bir telefon performansında çalışmasını sağlıyor. Vivo bu özelliğin, çoklu görevlerde sorunsuz bir deneyim sunduğuna inanıyor. Xiaomi’nin sanal RAM özelliği ise daha düşük bir destekle kullanıcılara sunulacak olsa da yine de performans açısından cihazların nefes almasını sağlayacağı kesin. Özelliğin en güzel yönlerinden biri de kullanıcıların ek bir maliyet ödemeden mevcut telefonlarının kullanım ömrünü uzatabiliyor olması.

Konu hakkında Xiaomi’den henüz bir açıklama gelmese de şirketin bu özelliği ilk kullanıma sunduğu cihazın Redmi Note 10S olması bekleniyor. Zira şirket geçtiğimiz haftalarda bu iddiaları doğruladığı kabul edilebilecek bir görsel yayımlamıştı. Xiaomi’nin yeni üreteceği telefonun perakende kutusunun üzerinde MIUI 12.5'in görüldüğü bir görüntü vardı. Bunun yanı sıra sızıntılara göre Çin merkezli teknoloji Redmi Note 10S’in kamerası 200 megapiksel çözünürlüğe sahip olacak.

 


Xiaomi Mi A2 Lite artık güncelleme almayacakXiaomi Mi A2 Lite artık güncelleme almayacak
Xiaomi Mi Band 6'nın satış rakamları açıklandıXiaomi Mi Band 6'nın satış rakamları açıklandı

PAYLAŞ