Xiaomi telefonlarda önemli güvenlik açığı ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Xiaomi telefonlarda önemli güvenlik açığı ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-05 15:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Check Point firmasından Slava Makkaveev’e göre Çinli telefon üreticisi olan Xiaomi akıllı telefon modellerinde var olan olark gelen Guard Provider güvenlik uygulamasında bulunan bir açık telefonları siber saldırıya açık bir hale getiriyor. Telefonlarda yer alan güvenlik yazılımlarının asıl görevi telefonları kötü amaçlı yazılımlara karşı korumak olarak biliniyor. Fakat Xiaomi’nin dahili olarak telefonlarında sunduğu güvenlik uygulaması olan Guard Provider tarafında aynı durumu söyleyemeyeceğiz. Bu durum ise güvenlik sorunu olmayan telefonlarda kötü amaçlı yazılımların girişini kolaylaştıran bir kapı meydana getirdi.

Xiaomi Telefonlarda Ciddi Güvenlik Açığı

Xiaomi Mi 9'un Türkiye satış fiyatı belli olduXiaomi Mi 9'un Türkiye satış fiyatı belli oldu

Yazılım teknoloji şirketi olan Chech Point’ten Slava Makkaveev’e göre Guard Provider uygulaması güvenlik olmayan bir http bağlantısı üzerinden güncellemelerini alıyor. Bu durum ise cihazı siber saldırılara açık bir hale getiriyor. Bu açık ile beraber akıllı telefonlara bir MiTM saldırısı gerçekleştirilebilir ve kötü amaçlı bir yazılım cihaza entegre edilebilir. Bu kapsamda Guard Provider güvenlik uygulaması milyonlarca Xiaomi telefonunda yer aldığı için bu durumdan milyonlarca cihaz etkilenmiş oluyor.

Xiaomi ise Avast ile yapmış olduğu bir çalışma sayesinde hızlı bir şekilde güvenlik yama güncellemesi yayınladı ve söz konusu açıklarını ortadan kaldırdı. Çin’in yükselen marka değerlerinden birisi olan Xiaomi’nin bu tarz açıklar ile karşı karşıya gelmesi oldukça şaşırtıcı bulunuyor. Bu noktada şirketin güvenlik tarafında biraz daha sıkı ve titiz çalışması gerektiği düşünülüyor.   


Xiaomi'den sıra dışı kamera konumu!Xiaomi'den sıra dışı kamera konumu!
Xiaomi Redmi Pro 2, bütçe dostu olarak geliyorXiaomi Redmi Pro 2, bütçe dostu olarak geliyor

PAYLAŞ