Xiaomi, telefon dünyasındaki yerini sağlamlaştırmaya odaklandı - Haberler - indir.com

Xiaomi, telefon dünyasındaki yerini sağlamlaştırmaya odaklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-13 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli teknoloji şirketlerinden Xiaomi, akıllı cep telefon dünyasında bir numaralı olmak adına kendi stratejisini belirledi. Akıllı telefon dünyasının ilk sırada yer alan ismi 3 yıl boyunca yerini korumayı hedefliyor.

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, akıllı cep telefon dünyasında elde etmiş olduğu başarısını devam ettirmek adına çeşitli stratejiler geliştiriyor. Oldukça hareketli bir yıl geride bırakan şirket, Samsung'un önüne geçmeyi başardı ve piyasanın bir numaralı üretici olma özelliğini kazandı. En üst sırata adını yazdırmayı başaran şirketin, gelişimini devam ettirip ettirmeyeceği ise merak edilen konuların başında geliyor. Kararlı adımlarla yoluna devam eden Xiaomi, sırayı başkasına kaptırmayı düşünmüyor. Şirketin en üstünde yer alan gelişmelere dair ilk yorumlarda yapıldı. 

Xiaomi 12 yeni kamera tasarımı ile çıkış yapabilirXiaomi 12 yeni kamera tasarımı ile çıkış yapabilir

Xiaomi, sırayı kimseye kaptırmak istemiyor

Yayımlanan 2021 yılı ikinci çeyrek raporlarından elde edilen bilgilere göre Xiaomi, Güney Kore devi Samsung'u geride bırakmayı başardı. Bunun yanı sıra bir numaraya adını yazdıran şirket, son dönemler içerisinde artmaya devam eden popülerliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Şirket tarafında büyük sevince sebep olan bu gelişmenin ardından şirketin en yetkili ismi Lei Jun açıklamalar yaptı. Durum karşısında heyecanını gizlemeyen Jun şunları söyledi:

"Hayranlarımızın kalbinde Xiaomi, hayalleri olan bir firmadır. Tüm taraftarlarımıza bizlere inandıkları için teşekkür ederiz. 10 Ağustos tarihindeki lansmandan sonra daha yüksek sesle söyleme cesaretine sahibim. Xiaomi üç yıl içinde dünyanın bir numaralı akıllı telefon üreticisi olmayı planlıyor."

Gelecek planlara yönelik ilk kez bu kadar net cümleler kuran firma, daha şimdiden heyecan ve merak uyandırmayı başardı. Üç yıl boyunca yerini korumak isteyen Xiaomi, bu hevesi ile kullanıcılarını da mutlu edecek gibi gözüküyor. Ekosistemini büyütmeyi başaran şirket, üç yıllık hedefin ardından akıllı cep telefon piyasasındaki taşları da yerinden oynatabilir. Özellikle de bir diğer Çin merkezli rakibi Huawei'nin yaşamış olduğu krizi de iyi bir şekilde değerlendiren Xiaomi, pastadaki payını büyütmekle kalmayıp aynı zamanda daha da yukarılara çıktı. Artık bir numaralı akıllı cep telefon üreticisi konumunda yer alan Xiaomi, diğer rakiplerinin de dikkatini çekti.

Akıllı telefon dünyasında yerini sağlamlaştırmak adına daha da yoğun bir çaba göstermesi gerekecek olan şirketin yeni hamleleri de merak edilen konular arasındadır. Özellikle de zirvede kalmak adına çalışmalarına hızla devam edecek olan Xiaomii'nin Çin dışında elde ettiği başarının bu duruma etkisi de oldukça büyük olarak değerlendiriliyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha fazla bilginin elde edilmesi bekleniyor. 

 


Xiaomi'nin En Ucuz Modeli Yakında Çıkıyor!   Xiaomi'nin En Ucuz Modeli Yakında Çıkıyor!   
Xiaomi Mi MIX 4'ün Bilmeniz Gereken 5 Benzersiz Özelliği!Xiaomi Mi MIX 4'ün Bilmeniz Gereken 5 Benzersiz Özelliği!
Xiaomi akıllı saat üretiminde rakiplerini geçti!Xiaomi akıllı saat üretiminde rakiplerini geçti!

PAYLAŞ