Xiaomi tarihinde ilk kez 2. sıraya yükseldi! - Haberler - indir.com

Xiaomi tarihinde ilk kez 2. sıraya yükseldi!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-16 18:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

2021 yılının ikinci çeyreğine dair akıllı telefon satışlarını içeren yeni raporlar paylaşıldı. Yayınlanan raporlara Xiaomi damga vururken, marka listede ikinciliği aldı.

Pandemi etkisi ile birlikte artış gösteren akıllı telefon sektöründe, 2021 yılının ikinci çeyreğine dair yeni bir rapor yayınlandı. Küresel olarak ele alınan verilerde ilk sırada Samsung yer aldı. Ancak ikinci sırada yer alması beklenen Apple, sürpriz bir şekilde geride kaldı ve Xiaomi’nin çıkışı karşısında bir sıra geriledi.  Xiaomi 2020 yılından itibaren başlattığı yükselişini yeni çeyrekte de sürdürerek ikinci sıraya yükselmeyi başardı. Üstelik ilk sırada yer alan Samsung ile Xiaomi arasındaki pazar payı farkı yüzde ikiye kadar düştü. Sektörde ilk 5 marka ve pazardaki payları şöyle;

Şirket

2021 2. çeyrek pazar raporu

Yıllık Büyüme

Samsung 

19%

+15%

Xiaomi

17%

+83%

Apple

14%

+1%

Oppo

10%

+28%

Vivo

10%

+27%

Canalys’den çarpıcı rapor!

Dünya genelinde yapılan akıllı telefon satışlarına yönelik araştırmaya gerçekleştiren Canalys, yayınladığı veriler ile birlikte teknoloji dünyasının en çok konuşulan gelişmelerinden birisine imza attı. Raporda özellikle Xiaomi’nin yakalamış olduğu yükselişe dikkat çekilirken şirketin deniz aşırı ülkelere yapılan sevkiyatlarda ciddi bir artış kaydettiği belirtildi. Mevcut rakamlara göre Xiaomi, Amerika'da yüzde 3, Afrika'da yüzde 50 ve Batı Avrupa'da yüzde 50’den fazla bir artış yaşadı.

Xiaomi’nin bu bölgelerde yakaladığı yükseliş, satışlarına doğrudan yansırken pazar payını yıllık yüzde 83 oranında artırmayı başardı. Bu artış ile birlikte Apple gibi dünya devini 2021 yılının ikinci çeyreği itibariyle geçmeyi başardı. Xiaomi’nin yakaladığı bu başarının önemli etkenlerinden birisi de fiyat politikası.

Donanım ve fiyat karşılaştırması yapıldığında Samsung ve Apple ürünlerine göre yüzde 75'e varan bir ekonomi sunmayı başaran Xiaomi, böylece kullanıcılar için de cazip bir yeni pazar yaratmayı başarıyor. Listenin 4. ve 5. sırasında yer alan Oppo ve Vivo da mevcut fiyat politikasının akıllı telefon sektöründe ne kadar önemli olduğunu net bir şekilde gösteriyor. 

Samsung’u geçebilecek mi?

Mi 11 Ultra gibi üst düzey cihazları ile kullanıcıların beklentilerini karşılayarak pazarda yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran Xiaomi’nin şu andaki hedefi ise Samsung'u geçebilmek. Bu bakımdan 2021 yılının 3. çeyreğine dair paylaşılacak raporlar şimdiden büyük bir merak uyandırmış durumda.





PAYLAŞ