Xiaomi tamamen kablosuz şarj çalışmalara başladı - Haberler - indir.com

Xiaomi tamamen kablosuz şarj çalışmalara başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-18 21:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cep telefonlar çok yakın zaman içerisinde akıllı şarj sistemi ile uzakta şarj olma özelliğine sahip olabilir. Şu an için yeni tanıtılan bu sisteme hakkında elde edilen çeşitli bilgiler bulunuyor. 

Söz konusu bu akıllı cep telefonlarda kablosuz şarj özelliği herkes tarafından bir özellik haline geldi. Kablosuz şarj için belirli bir mesafenin olması gerekiyor. Şu an için bu mesafe oldukça kısadır. Şu an ki teknolojiye göre sadece temas ederek çalışan bu yöntemi ile çalışan kablosuz şarj teknolojisi, yakın zaman içerisinde tanıtımı yapılacak olan akıllı cep telefonlarda uzaktan kablosuz şarj sistemi olabilir. Motorola'nın ana şirketi olarak hizmetine devam eden Lenovo, bu yılın ilk aylarında birden fazla akıllı cep telefonu uzaktan şarj edebilen havadan şarj sistemi tanıtılmıştı. Şimdi ise artık sistemi akıllı telefonlara gelmeye hazırlanıyor. 

Xiaomi, gürültü engellemeye sahip yeni kulaklığa hazırlanıyorXiaomi, gürültü engellemeye sahip yeni kulaklığa hazırlanıyor

Uzaktan şarj sistemi akıllı telefonlara gelebilir

Şirket bu teknoloji ile beraber GuRu ile iş birliği içerisinde hareket etmişti. Tescilli akıllı RF lensleme teknolojisi olarak nitelendirilen bu teknoloji milimetre dalga entegre  devreler ve modüller sayesinde tasarlanacak. Şu an için Lenovo ve Motorola akıllı cihazlarında kullanılması planlanan durumlar arasında yer alıyor. Ancak Xiaomi de bu yılın ilk aylarında Mi Air Charge adlı uzaktan kablosuz şarj sistemi konseptinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi'nin üzerinde çalışmalar yaptığı Mi Air Charge sistemi ise enerjinin dalgalar şeklinde iletilmesini sağlıyor. Bu da cihazdan birkaç metre uzakta olan bir akıllı cep telefonu şarj edebileceği anlamına gelir. Bu özellik ile akıllı cep telefonlar artık şarj olurken herhangi bir cihaza bağlı kalmak zorunda olmayacak. Şu an için çalışma ve deneme aşamasında olan sistemlerle çok yakında tanışmak mümkün olabilir. Teknolojik gelişmeler ile çeşitli kolaylıklar sağlanmaya devam ediyor. 

 

 


Xiaomi'den yeni dönebilen kamera patenti Xiaomi'den yeni dönebilen kamera patenti 
Xiaomi Türkiye indirimli fiyatlarla resmi sitesinde satışa başladıXiaomi Türkiye indirimli fiyatlarla resmi sitesinde satışa başladı
ABD, Xiaomi'yi kara listeden çıkarıyorABD, Xiaomi'yi kara listeden çıkarıyor

PAYLAŞ