Xiaomi, Surge işlemci projesine son verdi! - Haberler - indir.com

Xiaomi, Surge işlemci projesine son verdi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-19 19:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

2017 senesinde kendi geliştirdiği işlemci yongası Surge S1’i piyasaya süren Xiaomi’nin projeyi rafa kaldırdığı öğrenildi.
Çin pazarının önemli akıllı telefon üreticileri arasında yer alan Xiaomi, 2017 senesinde kendi işlemci yongasını piyasaya kalıcı olarak sürmek için çalışmalara başlamıştı. Bir süredir devam ettirdiği çalışmalar sonucunda Surge S1’i piyasaya süren şirket günümüzde işlemci konusunda Qualcomm’la çalışsa da, şirketin bu çalışmalarına devam ettiği söyleniyordu. Daha gelişmiş bir işlemci üzerinde çalışmaya başladığı iddia edilen Xiaomi’nin bu projeyi şimdilik iptal ettiği öğrenildi.

Xioami’nin kendi yonga setini geliştirmesi o dönemde büyük bir ilgi çekmişti. Ardından global pazarda da başarı yakalayan markanın kendi işlemcisine sahip akıllı telefonu piyasaya ne zaman süreceği merak ediliyordu ki Çinli kaynaklardan gelen bilgilere göre Xiaomi akıllı telefonları için kendi yonga setini geliştirme fikrinden vazgeçti. 2017 senesinde ilk işlemci yongasını tanıtan şirket o dönem bu yongayı piyasaya sürdüğü Xioami Mi 5C modelinde kullanmayı tercih etmişti.

Xiaomi transparan Mi 10'nun fotoğraflarını paylaştı!Xiaomi transparan Mi 10'nun fotoğraflarını paylaştı!

Xiaomi Mi Mix Alpha daha gelişmiş bir işlemciyle piyasaya giriyor!

Sonrasında S2 yongası üzerinde çalışmaya başlayan ancak gelişme sürecinde yaşanan beklenmedik sorunlarla piyasaya sürülmesi geciken yonga setiyle ilgili çalışmalar durduruldu. Görünüşe göre S1 işlemcisi Xiaomi’nin geliştirdiği tek işlemci olacak. Şirketin işlemci üretiminde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bu adımdan uzun bir süreliğine vazgeçtiği aktarılıyor.

Günümüzde akıllı telefonlarında Qualcomm’u tercih eden Xiaomi, bundan sonraki akıllı telefonlarınıda da işlemci tedarikçisi olarak Qualcomm’u tercih etmeye devam edecek.


Xiaomi 5G planı kapsamında 4G cihazlarını kaldırabilir!Xiaomi 5G planı kapsamında 4G cihazlarını kaldırabilir!
Xiaomi Mi 10 Pro'nun daha uygun fiyatlı versiyonu olacak!Xiaomi Mi 10 Pro'nun daha uygun fiyatlı versiyonu olacak!

PAYLAŞ