Xiaomi şimdi de ses dalgasıyla şarj etmeyi deniyor          - Haberler - indir.com

Xiaomi şimdi de ses dalgasıyla şarj etmeyi deniyor         

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-21 15:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Şarj konusunda arka arkaya önemli gelişmelere yer veren Xiaomi şimdi de ses dalgasıyla cihazların şarj edilmesi üzerinde çalışmalar yapıyor. 

Şarj teknolojisiyle şu anda tüm teknoloji dünyasının lider markalarından bir tanesi olan Xiaomi, yeni bir patent başvurusu yaptı. Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi'nin (CNIPA) resmi internet sitesinde net bir şekilde yer alan patent başvurusuna göre ses dalgası ile şarj etme özelliğine sahip yeni bir teknolojinin geliştirilmek istendiği görüldü. Bu teknoloji kısa süre içerisinde oldukça dikkat çekti. Bugüne kadar bu şarj konusunda pek çok farklı teknoloji için patent başvurusu yapılmış olsa da ses dalgası ile şarj etme fikri Xiaomi’nin oldukça farklı bir teknolojiyi geliştirmek istediğini gösterdi. 

Xiaomi hızlı şarjlı cihazlarında bataryayı küçültecekXiaomi hızlı şarjlı cihazlarında bataryayı küçültecek

Ses dalgalarıyla şarj etme özelliği nasıl çalışacak?

Patent dosyalarından elde edilen verilere göre şarj etmek için özel donanımlar geliştirecek şirket, ses dalgalarını kullanacak. Ses dalgalarının elektrik akımına dönüştürülmesi ile birlikte cihazların daha kolay ve hızlı bir şekilde şarj edilmesini isteyen Xiaomi, aynı zamanda sonsuz bir enerji kazanımını da sağlayabilir. Öyle ki kullanıcılar arkadaşlarıyla oturduğu bir yerde sürekli konuşarak ses dalgalarının ortaya çıkmasını sağlayacağından dolayı telefonlar da böylece herhangi bir enerji gereksinimi duymadan şarj olabilecek. Kullanılacak özel donanım içerisinde akustik titreşim üreticisi yer alacak. Akustik titreşim üreticisi tarafından algılanacak ses dalgaları, böylece elektrik akımının oluşturulmasını sağlayacak. Yeni donanımda aynı zamanda enerji depolama için özel bir bölüm daha yer alacak. Ses dalgaları ile elde edilecek enerji, bu bölümde depolanacak ve telefona bu bölüm üzerinden aktarılacak. 

Patente mevcut cihazın herhangi bir elektrik enerjisi olmadan akıllı telefonlar başta olmak üzere elektronik cihazların şarj edilmesine imkan tanıyacağı belirtiliyor. Kuşkusuz bu yenilik için şirketin uzun yıllar boyunca çalışması gerekecek. Ancak şimdiden böyle bir patentin alınmış olması, mevcut teknoloji haklarının Xiaomi’ye ait olmasını sağlıyor.

Şarj konusunda yenilikler bitmiyor!

Şirket tarafından daha önce yapılan tanıtımlarda çok hızlı şarj teknolojileri, güneş panelleri gibi farklı teknolojilerden yararlanarak telefonların şarj edilebilmesi dikkat çeken gelişmeler arasındaydı. Üstelik kablosuz şarj teknolojisini daha da ileriye götüren şirket Air  Change adını verdiği kablosuz şarj sistemi ile de birkaç metre uzaklıktan dahi cihazların şarj edilebilmesinin mümkün olacağını göstermişti. 


Çin kablosuz şarj hızını limitlediÇin kablosuz şarj hızını limitledi

PAYLAŞ