Xiaomi Samsung'u ne zaman geçeceğini açık açık söyledi - Haberler - indir.com

Xiaomi Samsung'u ne zaman geçeceğini açık açık söyledi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-12 13:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

 

Dünyanın en büyük akıllı telefon şirketlerinden biri olmaya çok yakın olan Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, akılı telefon pazarında liderliği eline almayı hedefliyor.

Xiaomi, yeni OLED televizyon serisini görücüye çıkardıXiaomi, yeni OLED televizyon serisini görücüye çıkardı

Huawei’nin de güç kaybetmesiyle akıllı telefon pazarında önemli bir çıkış yapan Xiaomi son dönemlerin en popüler markaları arasında yer alıyor. Fiyat performans ürünleriyle kullanıcıların kalbini çelmeyi başaran şirket yayımlanan son çeyrek raporlarına göre Samsung’a oldukça yaklaştı. Listede ikinci sırada yer alan şirketin Apple’ı geride bırakmasının büyük bir başarı olduğunu da belirtmek gerek. Ancak bununla yetinmek istemeyen şirketin gözü liderlikte.

Xiaomi global akıllı telefon pazarında şimdilik yıllık ikinci en şirket olma unvanını yakalamak istiyor. Ancak şirketin bunun için öncelikle Güney Kore merkezli tkenoloji devi Samsung’u geçmesi gerek. Şirket bunu gerçekleştirmek adına da kendisine üç yıllık bir süre veriyor.

Peki Xiaomi üç yıl sonra dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olabilir mi?

Şirketin güncel gidişatına bakarak aslında bu hedefin pek de hayal olmadığını söylemek mümkün. Şuanda iki alt markayla faaliyetlerine devam eden Xiaomi’nin özellikle Redmi ve POCO markaları inanılmaz yüksek rakamlara ulaşıyor. Tabi ki şirketin kendi markasıyla ürettiği cihazların satışları da oldukça başarılı.

Xiaomi, dünyanın bir numaralı satıcısı oldu

Samsung’un hala fiyat performans segmentinde tam bir denge yakalayamadığını düşünürsek Xiaomi’nin şansının oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Kendisine koyduğu hedef için ürün yelpazesini, üretim kapasitesini ve kullanıcı kitlesini artırmayı sürdüren şirket üç senenin sonunda dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olabilir.

Xiaomi'nin son çeyrek başarısı takdire şayan

Hatırlarsınız Xiaomi, Canalys‘in ve daha sonra gelen IDC‘nin raporlarında yayımlanan bilgilere göre 2021 yılının ikinci çeyreğinde tam yüzde 83’lük büyüme katetmiş ve Apple’ı geçerek dünyanın en büyük ikinci telefon üreticisi olmuştu. İkinci çeyrekte yüzde 17 pazar payı elde eden şirketin başarısı büyük ses getirdi. Daha sonrasında şirketin Avrupa pazarı özelinde de ikinci çeyrek lideri olduğu ortaya çıkmıştı.

Çin merkezli teknoloji şirketinin ikinci çeyrekte 12.7 milyon sevkiyat yaparak geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla tam yüzde 67 oranında büyüdüğü görüldü. Avrupa pazarı özelinde ikinci sırada 12 milyon sevkiyatıyla Samsung, üçüncü sırada ise neredeyse 10 milyon sevkiyatla ABD merkezli teknoloji devi Apple yer alıyordu. Son olarak da şirketle ilgili spesifik olarak 2021 Haziran ayına özel bir analiz gelmişti. CounterPoint’in paylaştığı bilgilere göre Xiaomi ilk defa bir ay toplamında dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi oldu. Kısaca Xiaomi ilk defa global telefon satışları üzerinden Samsung’u geride bırakmayı başardı.


Xiaomi Mi Mix 4 resmi olarak duyurulduXiaomi Mi Mix 4 resmi olarak duyuruldu
Xiaomi robot köpek CyberDog'un tanıtımını yaptıXiaomi robot köpek CyberDog'un tanıtımını yaptı

PAYLAŞ