Xiaomi Samsung'a resmen meydan okudu - Haberler - indir.com

Xiaomi Samsung'a resmen meydan okudu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-21 13:00:09
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon pazarında en hızlı yükselen şirketlerden biri olan Xiaomi, resmen Samsung'a meydan okudu.

Son yıllarda akıllı telefon pazarında yükselişe geçen Xiaomi, ürün yelpazesini hızlı bir şekilde genişletmeye devam ediyor. Şirtketin farklı segment ve fiyat seçeneklerindeki akıllı telefon modellerini ardı ardına piyasaya sürmesi kullanıcı kitlesinin de genişlemesini sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde Canalys tarafından yayımlanan 2. çeyrek raporlarında Xiaomi'nin ne kadar önemli bir büyüme yakaladığını gözlemlemiştik. Raporda Xiaomi ve Samsung'un arasında birkaç puanlık fark kalması forumlarda da önemli bir hareketlilik yaşanmasına neden oldu.

Xiaomi Mi 12'nin sahip olacağı işlemci belli olduXiaomi Mi 12'nin sahip olacağı işlemci belli oldu

Xiaomi tarihinde ilk kez 2. sıraya yükseldi!

Özellikle Xiaomi forumlarında pek çok kullanıcı, Çinli üreticinin bir sonraki çeyrekte Samsung'u zirveden edeceğini söyledi.

Xiaomi Samsung'a meydan okudu! Sıradaki sizsiniz!

Xiaomi her ne kadar hızlı yükselen bir marka olsa da henüz Samsung gibi köklü bir şirketi alaşağı etmesinin pek de mümkün olmadığını söylemek yanlış olmaz.

Zira Xiaomi'nin bu kadar hızlı yükselmesindeki en temel nedenlerden birinin ABD’nin Huawei'ye uyguladığı ambargolar olduğunu da unutmamak gerek. Huawei müşterileri dört bir yana dağılırken, buradaki aslan payını alan isim ise Xiaomi olmuştu. Ancak Huawei’de akıllı telefon pazarındaki gücünü yeniden kazanmak için büyük bir çaba sarf ediyor. Hatta şirket Maimang adında yeni bir alt markayla yeniden uygun fiyatlı akıllı telefon modelleri de üretmeye başladı. Maimang’ın yükselişe geçmesi Xiaomi’nin satışlarında düşüş yaşanmasına neden olabilir.

Ama yine de Xiaomi bir sonraki çeyreğe Samsung'u devirerek en çok telefon satan firma unvanını ele geçirebilir mi? Canalys raporunu detaylı bir şekilde incelediğimizde Xiaomi'nin Apple'ı geçerken çok zorlanmadığını gayet ortada. Ama Samsung'un son birkaç senedir Apple'dan çok daha fazla telefon sattığı da inkar edilemez bir gerçek.

Xiaomi dünya genelinde başarılı markalardan biri. Zaten Türkiye'deki kullanıcı kitlesinin genel tercihi de bu durumu gayet açık bir şekilde gösteriyor. Ancak şirketin Samsung’u alt etmesi için daha birkaç seneye ihtiyacı olduğunu da göz önünde bulundurmak gerek. Çünkü son dönemlerde Samsung’da giriş ve orta segmentteki cihazlarının üretimine hız vermiş durumda. Önümüzdeki günlerde iki dev arasında çekişmeli bir rekabet yaşanacak gibi görünüyor.


Xiaomi Mi Mix 4, ekran altı kamera ile gelecekXiaomi Mi Mix 4, ekran altı kamera ile gelecek
Xiaomi Mi Note 11'in özellikleri sızdırıldıXiaomi Mi Note 11'in özellikleri sızdırıldı

PAYLAŞ