Xiaomi robot köpek CyberDog'un tanıtımını yaptı - Haberler - indir.com

Xiaomi robot köpek CyberDog'un tanıtımını yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-11 13:00:11
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, bugünkü tanıtım etkinliğinin finalinde robot köpeğin tanıtımını yaptı. CyberDog adındaki bu robot köpeğin yetenekleri, sahnede çeşitli komutlarla sergilendi. Oldukça güçlü bir donanım üzerine kurulu olsa da asıl işlevi eğlence olan bu köpeğin fiyat etiketi de belli oldu. 

Teknoloji temelli şirketlerin tanıtım etkinliklerinde tanıtımı yapılan son ürün, genelde tüketiciler tarafından en çok merak edilen ve beklenen ürün arasında yerini aldı. "Bir ürünümüz daha var" gibi ifadelerle tanıtımına başlanan bu olası, büyük ürünlerden biri de Xiaomi'nin bugünkü etkinliğinde bekleniyor. Fakat izleyicileri umduklarından çok daha farklı bir ürünle karşılaştı. Xiaomi'nin bugünkü tanıtım etkinliği kapsamında şirketin uzun bir zaman sonra sunulan tableti Mi Pad 5 ve yeni amiral gemisi nitelikli ürünü Mi MIX 4'ün de tanıtımı yapıldı. Birkaç küçük akıllı ev cihazının da tanıtımının yapıldığı etkinlikte gözler, şirketin ilk elektrikli arabasını aramadı değil. Fakat son tanıtılan ürün 4 tekerlekli değil 4 ayaklı oldu. Boston Dynamics’inkilere benzer bir robot köpek etkinliğin sonuna damgasını vurdu. 

Xiaomi, dünyanın bir numaralı satıcısı olduXiaomi, dünyanın bir numaralı satıcısı oldu

CyberDog'un yetenekleri sergilendi

Xiaomi’nin CyberDog adlı robot köpek, son teknoloji bir oyuncak gibi tanıtıldı. Fakat oyuncak denildiğine bakmamak gerekir, beyin gücü Nvidia’nın Jetson Xavier çipi olan bu köpek sahip olmuş olduğu gelişmiş düzeyde yapay zeka ile pek çok engelin üstesinden gelmeyi daha kolay hale getirdi. Çevresinde yaşanan olayları kolaylıkla anlayan ve buna göre davranan metal robot köpek, sahibinin komutlarını hızla yerine getiriyor. Tanıtım etkinliği sırasında sahnede çeşitli hareketler yapan CyberDog, donanımsal özellikleri açısından oldukça tatmin edicidir. Yüksekliği bir İngiliz bulldog’unkini geçmeyen CyberDog, saniyede 3,2 metre yol yapacak hızla koşma yeteneğine sahiptir. Üzerinde yer alan sensörler ile beraber çevresindeki engelleri kolaylıkla algolayarak bu engellere göre şekil alan köpek, komut almak için 6 adet mikrofon özelliğine sahiptir. 32 NM'lik maksimum torka sahip olan robot, kamerası yardımıyla kaydetmiş olduğu görüntüleri 128 GB’lık dahili hafızasına kaydedebiliyor. 

Gelişmiş bir Furby'yi akıllara getirdi

Esasında eğlence dışındaki alanlarda pek de kullanışlı olarak görülmeyen bu oyuncak, hem bağladığınız cep telefonlardan hem de direk olarak sizde komut alabilir. İsmi kulağa Snoop Dogg’un tekno albümü için kullanmış olduğu sahne adı gibi geliyor olsa da bu roboton tüm özelliklerine bakıldığında da şu yargıya varmak mümkündür; Xiaomi, Boston Dynamics’in 'Spot' robotunu bir ‘Furby’ oyuncağına çevirmiş.

CyberDog, yakında 10 bin CNY fiyat etiketi ile Çin'deki teknoloji markerlerinin yerini alacak gibi gözüküyor. Bu fiyat yaklaşık olarak 1500 dolara, yani 12 bin 900 liraya karşılık geliyor. Xiaomi’nin metal köpeği ev temizleme, güvenlik, asistanlık gibi özellikler sunmadığını belirtmek gerekir. Fakat "akıllı bir oyuncağa 1500 dolar veririm" diyenler için oldukça zevkli bir eğlence aracı olacak gibi gözüküyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır.


Xiaomi Mi Pad 5 İçin İlk Tarih VerildiXiaomi Mi Pad 5 İçin İlk Tarih Verildi
Xiaomi Mi Mix 4 daha ön siparişte 230 binden fazla sattıXiaomi Mi Mix 4 daha ön siparişte 230 binden fazla sattı
Xiaomi Mi Mix 4 basın bülteni ortaya çıktıXiaomi Mi Mix 4 basın bülteni ortaya çıktı

PAYLAŞ