Xiaomi Redmi Pro 2, bütçe dostu olarak geliyor - Haberler - indir.com

Xiaomi Redmi Pro 2, bütçe dostu olarak geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-04 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çin'in ileri gelen teknoloji şirketlerinden biri olarak karşımıza çıkan Xiaomi'nin alt markası olarak çalışan Redmi markasının imzasını taşıyan amiral gemisi, Redmi Pro 2 adıyla gündem de yerini aldı. Daha önceki haberlerimizde de yer verdiğimiz gibi Redmi Note 7 modelinden bu yana sürekli olarak gündeme bir Redmi amiral gemisi geliyor. Xiaomi kendi adından söz ettirmeyi başardığı gibi aynı zamanda yan markası Redmi de büyük başarılar elde ederek gelişim göstermeye yönelik hareket ediyor. Uzun süredir amiral gemisi adı altında yer alan Redmi, şimdilerde  Redmi Pro 2 adlı akıllı cihaz ile ortaya çıktı. Amiral gemisi olarak nitelendirilen bu akıllı cihaz şimdiden merakları üzerine toplamayı başarıyor. 

Bir süre önce Xiaomi CEO Lei Jun'nun bir fotoğrafından görüntülenen telefon, bu sefer de taslak tasarımları ile gündem de yerini aldı. Cihazın taslak tasarımlarından modeli hakkında bilgi edinmek mümkün olacak. Cihazın taslak görüntülerine baktığımız taktirde amiral gemisi Redmi Pro 2'nin çentiğe ya da ekran deliğine sahip olmadığını görüyoruz. Bu sistemlerin yerine gövdeden çıkan ön kamera sistemini kullanmayı tercih eden akıllı cihaz bu sayede çok daha ince bir tasarım ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Cihazın tasarımın son derece ince bir şekilde olması şık bir tasarıma sahip olmasına sebep oluyor. 

Redmi Note 7'nin 128 GB Depolama Kapasiteli Versiyonu Bu Hafta TanıtılabilirRedmi Note 7'nin 128 GB Depolama Kapasiteli Versiyonu Bu Hafta Tanıtılabilir

Redmi Pro 2'nin özellikleri

Redmi Pro 2 adlı cihazın arka kısmında markasının daha önceki cihazlarında bulunan tasarım çizgisinden de alışkın olduğumuz bir tasarım görüyoruz. İhtimal değerinde değerlendirmek gerekirse cihazın parmak izi sensörü ekran kısmına entegre edilecek şekilde yapılacaktır. Redmi Pro 2 adlı amiral gemisi gücünü 7nm üretim sürecine sahip olan Snapdragon 855 işlemci sisteminden alacak, cihazın arka kısmında dikey bir pozisyonda konumlandırılmış üçlü kamera sistemleri yer alıyor. Tatmin edici özelliklerinin yanı sıra aynı zamanda fiyatı ile de fark yaratacak olan Redmi Pro 2 adlı akıllı cihaz resmi olarak yıl sonunda piyasada satışa sunulması bekleniyor. 

Markanın ilk telefonu Redmi Note 7

Redmi markası akıllı cihaz üretiminde başlangıcı Redmi Note 7 ile yapmıştı. Redmi Note 7 adlı akıllı cihazı hatırlamak gerekirse özelliklerine biraz değinelim. 6,3 inç 19.5:9 Full HD+ bir ekran özelliği ile gelen Redmi Note 7 gücünü Snapdragon 660 işlemciden alıyor. 4.000 mAh gibi büyük bir pile sahip olan bu kullanıcı dostu cihazda batarya son derece güçlü bir şekilde planlanmıştır. Bağlantı tarafında USB-C kullanan ve 3.5 mm kulaklık girişi bulunan Redmi Note 7, kamera tarafında çok iddialı görünüyor. Redmi Note 7'nin arkasında 48 megapiksel, 5 megapiksel çiftli kamera sistemi yer alıyor. Buradaki 5 megapiksel kamera derinlik bilgisi yakalama görevini üstleniyor. F1.8 diyafram değerine sahip Samsung GM1 sensörlü 48 megapiksel kamera, düşük ışıkta çözünürlüğü 12 megapiksel seviyesine getiriyor ve son derece kaliteli görseller elde etmenize imkan tanıyor. Redmi Note 7 ile çıkış yapan cihaz şimdilerde amiral gemisinin üretimi ile ilgileniyor. 


Xiaomi Redmi Note 7 ile Avrupa’ya çıkarma yapacakXiaomi Redmi Note 7 ile Avrupa’ya çıkarma yapacak
Redmi Note 7'nin Türkiye satış fiyatı belli olduRedmi Note 7'nin Türkiye satış fiyatı belli oldu

PAYLAŞ