Xiaomi Redmi 8 özellikleri ve fiyatı belli oldu - Haberler - indir.com

Xiaomi Redmi 8 özellikleri ve fiyatı belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-02 14:34:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akılı cep telefonu üretimi konusunda lider isimlerin peşinden giden Xiaomi, ürettiği ürünler ile tüketicinin ilgisini çekmeyi başarıyor. Gerek tasarım gerek donanımsal özellikleri ile oldukça güçlü ürünler ile karşımıza çıkan Xiaomi, şimdi de Redmi 8 ile karşımıza çıkıyor. Xiaomi son dönemlerde Mi Mix Alpa adlı amiral gemisi gibi amiral gemileri ile gündemde yer alıyor olsa da Redmi 8 adlı bütçe dostu akıllı cihazın da tanıtımının gerçekleşmesini bekleyen geniş kitleler mevcuttur. Sonunda beklentiler karşılanıyor. Bütçe dostu olma özelliğine sahip olan Xiaomi Redmi 8 hakkında fiyat ve özellik içeriklerini barındıran bilgiler ortaya çıktı. 

Bildiğiniz üzere söz konusu bu akıllı cihaz hakkında daha önce de tasarımı ve bir takım özellikleri hakkında sızıntılar ortaya çıkmıştı. Cihaz bilgileri, sertifikasyon kurumu TENAA'nın kayıtları doğrultusunda elde edildi. Telefonun onayı Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından verildi ve son hamle ise China Telecom tarafından geldi. 

Xiaomi Redmi 8'in bilgileri

Uzun süredir beklenen ve bütçe dostu olma özelliğine sahip olan Xiaomi Redmi 8'in özellikleri ve fiyatı hakkında çeşitli bilgiler ortaya çıktı. Henüz tanıtımı gerçekleşmeyen Redmi 8 hakkında ortaya çıkan bilgiler China Telecom'un resmi internet sitesi üzerinden elde edildi. Bu bilgilere eklemek gerekirse, Redmi Xiaomi'nin alt markası olup sektörde halen Xiaomi Redmi olarak anılıyor. 

Hem tasarımı hem de özellikleri ile tüketicinin beğenisini kazanacak gibi gözüken Redmi 8 adlı akıllı cihazın bütçe dostu olmasının yanı sıra aynı zamanda kırmızı, yeşil, mavi ve siyah alternatifleri olacak. Plastik bir gövde üzerinde kurulan Xiaomi Redmi 8, 6.21 inç büyüklüğünde 720p+ çözünürlük özelliği ile karşımıza çıkıyor. Söz konusu bu cihaz 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı ile geliyor. Cihaz Redmi 8A ile benzer şekilde Snapdragon 439 işlemci sisteminden gücünü alıyor. Cihazın ön kısmında yer alan 8 Megapiksel, arka kısmında ise 12 Megapiksel + 2 Megapiksel özelliğine sahip iki adet kamera yer alıyor. Bütçe dostu olmasını ile beraber cihaz kullanıcıların kamera beklentilerini karşılayacaktır. USB-C bağlantısı üzerinden şarj edilirken 5000 mAh kapasiteli batarya özelliğine sahip olmasının yanı sıra aynı zamanda 3.5 mm kulaklık girişinin yer aldığı bu cihaz fiyat olarak ise 225 dolar civarında olacak. 

Bildiğiniz üzere piyasada yer alan akıllı cihazla fiyatları ile el yakan cinsten. Üretici şirketler bu durumun farklında olup özellikleri ve fiyatı ile tatmin edici cihazlar üretmeye başladılar. Bu da elbette ki tüketici kitleyi memnun etmeyi başarıyor. Fiyat kalite dengesi ile kullanıcıların beklentilerini karşılayacak olan Xiaomi Redmi 8, yazılımsal kısımda da oldukça güçlü olup mevcut özellikleri destekleyecek niteliktedir. Cihazın renk seçeneklerinin de fazla olması kullanıcılar için seçim yapma kısmında zorlanmalarını sağlayacak. Yakın zamanda raflarda yerini alacak olan Xiaomi Redmi 8, hem fiyatı hem de mevcut özellikleri ile beraber kullanıcıların sorunsuz bir kullanım elde etmesini sağlayacak. 

 





PAYLAŞ