Xiaomi Poco X2 Geekbench'te Görüntülendi - Haberler - indir.com

Xiaomi Poco X2 Geekbench'te Görüntülendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-17 13:50:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi’nin  alt markası Redmi adı altında piyasaya sürülecek yeni akıllı telefonu POCO X2 ilk kez Geekbench’te ortaya çıktı. Qualcomm’un Snapdragon 730G yonga setinden güç alan cihaz çok çekirdekli testlerde 1.767 puan aldı.

Son iki senedir piyasa sürdüğü ürünlerde günümüzün en popüler telefon markaları arasında olan Redmi ürün yelpazesini genişletmeye hız kesmeden devam ediyor. Markanın çıkaracağı yeni akıllı telefonlar bazen önceden sızıntı haberleriyle özellikleri hakkında ip ucu verse de, piyasaya sürülen bazı cihazlar herkes için sürpriz niteliğinde oluyor. İşte o cihazlardan biri de POCO X2. Piyasaya çıkıp çıkmayacağı belirsiz olan yeni cihaz Geekbench testlerinde ortaya çıktı.

AnTuTu verilerine göre: En güçlü orta sınıf telefon Redmi Note 8 ProAnTuTu verilerine göre: En güçlü orta sınıf telefon Redmi Note 8 Pro

Global pazarda Redmi K30 adını alması bekleniyor. POCO F1’in yerine geçmesi beklenen POCO X2 tek çekirdekli testlerde zayıf bir performans sergilese de cihazın henüz geliştirilme evresinde olduğunu unutmamak gerek. Tek çekirdekli testlerde 547 puan alan Redmi POCO X2 çok çekirdekli testlerde 1.767 puan aldı. Android 10 tabanlı olarak kullanıcılarının karşınıza çıkacak olan Redmi POCO X2 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama kapasitesine sahip. 

Redmi iki bütçe dostu akıllı telefon ile geliyor

Hatırlarsanız geçtiğimiz sene Redmi K30’a testlerde “Phonix” kod adını vermişti. Bunu dikkate alarak tabloya yeniden baktığımızda şirketin K30’un Hint varyantına işaret ettiği gözler önüne seriliyor. Hindistan’da POCo X2 adıyla piyasaya sürülmesi beklenen Redmi K30 skorlarının ilerleyen dönemlerde yükselmesi bekleniyor.

Redmi K30 özellikleri

8.8 mm kalınlığa sahip olan Redmi K30’un yine gayet orantılı bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkün. Yaklaşık 208 gram ağırlığında olan cihaz cam ve metal karşımı şık ve dayanıklı bir gövde tasarımına sahip. 6.7 inçlik ekran boyutuna ve Full HD+ çözünürlüğe sahip olan Redmi K30 aynı zamanda 129 Hz yenileme hızına ve HDR10 oynatma desteğine de sahip. gücünü Qualcomm’un 8 çekirdekli Snapdragon 730G işlemci yongasından alan cihaz grafik tabanında Adreno 618 GOU ile kullanıcılarını tatmin edecek gibi duruyor. 8 GB RAM desteğiyle daha da işlevsel hale gelen cihazın 256 GB’da kadar genişletilebilir depolama alanına sahip. 4.500 mAh’lık güçlü bir bataryayla gelecek cihazın pil tüketiminin az olacağı düşünülüyor. 27 W’lık hızlı şarj desteğine sahip olacak Redmi K30’un piyasaya ne zaman çıkacağı ya da Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.

 


Redmi, RAM savaşında yepyeni kozunu oynayacak!Redmi, RAM savaşında yepyeni kozunu oynayacak!
Redmi 8 ve Note 8 Pro renk seçenekleri artıyorRedmi 8 ve Note 8 Pro renk seçenekleri artıyor

PAYLAŞ