Xiaomi, patentini aldığı yeni pop-up kamera tasarımıyla dikkat çekiyor! - Haberler - indir.com

Xiaomi, patentini aldığı yeni pop-up kamera tasarımıyla dikkat çekiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-09 19:30:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Xiaomi genel olarak fiyat/performansa yönelik akıllı telefon ile ilgiyi üzerine çekerken, bazı dönemlerde ise almış olduğu patentler ile kullanıcıları şaşırtıyor. Markanın en son yapmış olduğu patent başvurusu, ilginç bir çift pop-up kamera tasarımını gözler önüne seriyor.

Xiaomi, yeni pop-up kamera tasarımıyla dikkat çekiyor!

Çin Patent Ofisi kayıtlarında ortaya çıkan patent, Xiaomi'nin yakın dönemde yapmış olduğu bir tasarım tescilini barındırıyor. Görselde yer alan konseptinin hem ön hem de arka kısmında herhangi bir sabit kamera alanı bulunmuyor. Bunun yerine pop-up kamera teknolojisini geliştiren Xiaomi mühendisleri, toplam 4 adet kamera sensörünü mekanizma içerisine entegre etmeyi başarmış.

iPhone 12 tanıtım tarihi resmen duyurulduiPhone 12 tanıtım tarihi resmen duyuruldu

V şeklindeki mekanizmanın açılmasıyla birlikte birleşik formdaki kamera paketi de ortaya çıkıyor. Daha önce hiçbir telefon modelinde görmediğimiz şekildeki tasarım, kasada kullanılan toplam alanı azaltacağı için oldukça yaratıcı görünüyor. Pop-up alana entegre edilemeyen LED flaşın ise kasanın arka bölümünde yer aldığı görülüyor.

Günümüzde akıllı telefon üreticileri tam ekran konseptini yakalayabilmek için pek çok çözüm denemesi yapıyor. Damla çentik, delikli ekran ve pop-up kameranın ardından geçtiğimiz günlerde ekran altı kamera teknolojini barındıran telefon da görücüye çıkmıştı. Dolayısıyla dört kameralı pop-up mekanizma fikri gerçekleşmesi imkansız bir proje gibi görünmüyor. Öte yandan arka alanda yalnızca iki kamera sensörünün bulunuyor olması, dört arka kameralı telefonları gördüğümüz dönemde işleri biraz zorlaştırabilir.



PAYLAŞ