Türkiye’de son zamanlarda oldukça popüler bir hal alan Xiaomi telefonlar için MIUI ve çeşitli tema seçenekleri oldukça beğenilen özellikler arasında yerini aldı. Peki Türkiye için sunulan temalar, Xiaomi telefonlara nasıl yüklenebilir?

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, akıllı telefon pazarına önemli bir giriş yaptı. Doğal olarak Türkiye’de bu pazara girmesinden dolayı fazlasıyla payını almayı başardı. Diğer markaların yüksek fiyatlı akıllı cihazlar sunmasının yanı sıra yüksek donanımları karşısında düşük fiyatlarıyla sunulan Çinli akıllı cihaz üreticileri akıllı telefon pazarında önemli bir rol almayı başardı. Akıllı cihaz pazarındaki önemli isimlerden biri şüphesiz Xiaomi’dir. Xiaomi, yüksek donanımlı ürünlerini diğer markaların fiyatlarına göre daha uygun ücret ile piyasaya sürmeleri akıllı cep telefon kullanıcılarının beğenisini kazanır. Xiaomi markasına ait olan telefonlarda MIUI arayüzü ve sunulan temalar da o kadar kullanıcıların dikkatini çekti. Bildirim ekranına kadar özelleştirme imkanı  sunan bu temalar, telefonun arayüzünü oldukça farklılaştırır. Fakat bu temaların bir çoğu Türkiye için kullanıma sunulmuyor. 

Xiaomi özel temalar nasıl yüklenir

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi şirketi tema yapımcıları için özel seçenekler sunuyor. Genel olarak ise tema yapımcıları Hindistan ve Çin de olduğu için bir çok Xiaomi teması Türk kullanıcıları için açılmıyor. Peki Türkiye için sunulmayan Xiaomi temaları nasıl yüklenir? Bu sorunun cevabını almak esasında oldukça basittir. Yazımızda yer alan ayarları yaparak Xiaomi özel temaları cep telefonunuza yükleyebilirsiniz. Özel temalardan faydalanmak için cep telefonunuzda Ayarlar- Ek Ayarlar -Bölge seçeneğinde Hindistan olarak seçmeniz. Bu ayarı yapmanın ardından binlerce özel temayı cep telefonunuza yüklemiş olacaksınız. 

Burada esas dikkat edilmesi gereken püf nokta kullanmak istediğiniz temaları yükledikten sonra Xiaomi telefonunuzda tekrar bölgesel atarları eski haline döndürmeniz olabilir. Çünkü Xiaomi şirketi tarafından bölgesel olarak sunulan ve Türkçe Dil Desteği bulunmayan güncellemeler telefona yüklenebilir.  Xiaomi şirketlerinin bölge kilidini ilerleyen dönemlerde kaldırması bekleniyor. Fakat bölge kilidi kaldırılana kadar Xiaomi özel temaları bu yöntemleri kullanarak telefonunuza yükleyebilirsiniz. Aynı zamanda Xiaomi akıllı cep telefonlara MTZ. uzantılı temaları yüklemek de mümkündür. Fakat MTZ. uzantılı olan temalar bazı durumlarda MIUI arayüzü ile tam uyumlu olmadığını için sorun çıkarabilir. Özellikle de bu boot ekranında bu temalar sorun çıkarabilir ve telefonlar boot ekranında takılabilirler. Üçüncü taraf yazılımcılar tarafından çıkarılan MTZ. temaları yüklemek önce önerilenleri takip etmekte fayda vardır. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlara kısıtlıdır. Yakın zamanda farklı temalar sunulabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir