Xiaomi orijinal olmayan pillerde şarj hızını yavaşlatacak - Haberler - indir.com

Xiaomi orijinal olmayan pillerde şarj hızını yavaşlatacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-27 14:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, Apple'ın izinden gitmeyi hedefliyor ve kullanıcı üçüncü parti bir pil kullandıysa akıllı telefonlarında bir uyarı göstermeyi amaçlıyor. Yalnızca uyarı ile kalmayıp aynı zamanda şarj hızını da yavaşlatmayı amaçlıyor. 

Başarılı şirket Xiaomi kısa bir süre önce, pil bakımı ve şarj ayarları konusunda gelişmiş öğeler sunan Mi Security uygulamasının 5.6.0 sürümünü kullanıcıların beğenisine sundu. İçinde, işletim sitemi cihaza, "orijinal olmayan" bir pil yerleştirildiği tespit edilirse, bir uyarı vermesi ve şarj hızının da düşürülmesi planlanıyor. Uyarı, kullanıcıya telefonun pilinin "sadece yetkili bir servis tarafından değiştirilmesi" gerektiği konusunda ve "orijinal olmayan" bir pil kullanılması halinde cihaza ve kullanıcıya zarar verileceği söylenebilir. 

Xiaomi çip sıkıntısından etkilenmeye başladıXiaomi çip sıkıntısından etkilenmeye başladı

Sistem orijinal olmayan bir pil takıldığını tespit ettiğinde kullanıcılara aşağıda bulunan uyarı mesajı ile karşılaşacaktır.

  • Bu cihaza yetkisiz bir pil takılmış gibi görünüyor. Cihazınızı korumak için şarj gücü düşürülecektir. Yetkisiz pillerin kullanılması pilin şişmesine, aşırı ısınmasına ve akmasına neden olabilir. Ayrıca yangına veya diğer tehlikelere neden olabilir. Pilinizi değiştirmek için yetkili bir servis sağlayıcı bulun
  • Mevcut piliniz güvenlik riskleri oluşturabilir. Bu cihaz, yalnızca yetkili bir servis sağlayıcı tarafından değiştirilmesi gereken yerleşik bir pil ile donatılmıştır. Pilin başka bir yerde değiştirilmesi bu cihaza zarar verebilir. Yetkisiz pillerin kullanılması pilin şişmesine, aşırı ısınmasına ve akmasına neden olabilir. Ayrıca yangına veya diğer tehlikelere neden olabilir. Onaylanmamış pilleri kullanmayın.

iPhone akıllı cihazlarının pilin sertifikalı bir teknisyen tarafından takılmaması halinde kullanıcıları bilgilendirme özelliğine sahip olan Apple ile benzerlik göstermektedir. Apple bu hamlesi sebebiyle eleştiri aldı ve pek çok şirketin kullanıcılara sadece daha pahalı pil değiştirmeye yönlendirmek istediğini aktardı. iPhone akıllı cihazlarda uyarı, sadece yetkili bir teknisyen tarafından yapılırken aynı zamanda bir mikro denetleyici tarafından da kontrol edilir. Xiaomi, üçüncü taraf pilleri tespit etmek adına buna benzer bir sistem kullanıyor olabilir, fakat bununla ilgili herhangi bir bilgi henüz verilmedi. 

Xiaomi'nin vermiş olduğu bu kararı da kullanıcı üçüncü taraf onarımlarım işlemlerine karşı korumak için tasarlanmış olarak gözüküyor. Üçüncü taraf bataryaların kullanılması hızlı şarj gerçekleştirmediği için çeşitli sorunlara sebep oluyorsa, şirketin bunu yapmasının daha mantıklı bir nedeni olabilir. Şu an için bu değişiklik Çin ile sınırlı gözüküyor. Xiaomi'nin bunu Hindistan ve Avrupa gibi diğer pazarlara da yaymayı planlayıp planlamadığına dair bilgi bulunmuyor. Konuyla ilgili olarak şu an için elde edilen bilgiler sadece bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


Xiaomi artık Mi adını kullanmayacakXiaomi artık Mi adını kullanmayacak
Xiaomi 12, kamera konusunda bir ilke imza atacakXiaomi 12, kamera konusunda bir ilke imza atacak
Xiaomi, yılın ikinci çeyreğinde rekor büyüme kat etti.Xiaomi, yılın ikinci çeyreğinde rekor büyüme kat etti.

PAYLAŞ