Xiaomi, OPPO ve vivo 2021 yılınsa Samsung işlemci kullanabilir - Haberler - indir.com

Xiaomi, OPPO ve vivo 2021 yılınsa Samsung işlemci kullanabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-04 22:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli kaynaklara göre Çinli üretici markalar, yeni nesil fiyat – performans akıllı telefon modellerinde Exynos işlemlerini kullanmak için Samsung ile temas haline geçtiler. Buna göre yeni yılın ilk yarısında Xiaomi, OPPO ve Vivo cephelerinden Samsung işlemcili akıllı telefon modelleri görebiliriz. Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, daha çok bir tüketici elektroniği şirketi olarak biliniyor olsa da, cihazları için ekipman üretimleri de gerçekleştiriyor. Ar-Ge üretim çalışmalarını sergilediği pazarlardan birisi de ARM tabanlı mobil işlemciler oluyor. Öyle ki ülkemizde satışa sunulan Samsung Galaxy akıllı telefonlarında Exynos markalı Samsung işlemcileri görüyoruz.

Akıllı telefon pazarında Huawei ve Samsung gibi büyük markalar, kendi işlemcilerini üretiyor olsalar da Xiaomi, OPPO ve Vivo gibi şirketler ise hem amiral gemisi hem de fiyat performans akıllı telefonları için işlemcileri noktasında Qualcomm veya MediaTek’ten tedarik ediyorlar. Güney Kore kaynaklı yeni gelişmeler ise dikkat çekiyor.

Exynos mobil işlemci pazarında yükselişe geçtiExynos mobil işlemci pazarında yükselişe geçti

2021’de Exynos işlemcili OPPO, Vivo ve Xiaomi modeller görebiliriz

Güney Koreli şirket Samsung’un bazı akıllı telefonlar için Vivo’ya Exynos 980 ve Exynos 880 işlemcileri tedarik ettiği biliniyor. Aktarılan yeni bilgilere göre ise Samsung, 2021’den itibaren Çinli üreticiler olan OPPO ve Xiaomi’ye Exynos işlemciler tedarik etmeye başlayacak. Busines Korea’ya göre OPPO, Xiaomi ve Vivo, ABD’nin Huawei’ye karşı uyguladığı ambargo ile beraber başta Çin pazarı olmak üzere akıllı telefon pazarlarındaki genel paylarını artırmaya yönelik hamleler yapmaya başladılar. Bu noktada Exynos işlemciler Snapdragon işlemciler karşısında oldukça rekabetçi bir fiyatla çıktığı için Çinli üreticilerin dikkatini çekmişe benziyor.

Aktarılan bilgilere göre Samsung LSI, düşük kar marjı sebebiyle Samsung mobil taraftaki Exynos işlemcilerin tek alıcısı olmasından rahatsız ve işlemci satışı gerçekleştirebileceği yeni müşteri arayışında bulunuyor. Çinli telefon üreticilerin talepleriyle Samsung LSI hedefini 2021’nin ilk yarısında OPPO, Xiaomi ve Vivo cephelerinde Exynos işlemiler görebiliriz. Samsung ayrıca Huawei’nin akıllı telefon pazarındaki payından kendisine pay almak isteyen Çinli üreticilerin işlemci tedarik edecek olması Huawei’nin de Pazar payına göz koyduğu düşünceleri akıllara geliyor. Diğer yandan Samsung’un yeni nesil amiral gemisi Exynos 1080 işlemcisinin 12 Kasım etkinliğinde duyurulması bekleniyor.  


Snapdragon 875 Exynos 2100’den üstün olacakSnapdragon 875 Exynos 2100’den üstün olacak
Samsung'un yeni işlemcisi Exynos 1080 hakkında ilk bilgiler geldiSamsung'un yeni işlemcisi Exynos 1080 hakkında ilk bilgiler geldi

PAYLAŞ