Xiaomi, olası bir ABD yasağına karşı hazırlık yapıyor - Haberler - indir.com

Xiaomi, olası bir ABD yasağına karşı hazırlık yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-06 13:29:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi ABD ambargosu ihtimaline karşı bir B planı geliştiriyor. Xiaomi global ürün müdürü tarafından yapılan açıklamaya göre şirket Huawei ile aynı kaderi paylaşmamak için hazırlıklara başladı; 

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında yaşanan ticari savaş hız kesmeden devam ederken Çin merkezli şirketlerde ABD yaptırımlarıyla karşılaşmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere bu savaşta Amerika’nın istediğini elde edememesi başta Huawei olmak üzere Çin merkezli şirketler için zorlu günlerin başlamasına neden olmuştu. Ancak ABD’nin yaptırımlarıyla uğraşan tek şirket Huawei değil. Geçtiğimiz sene bu yaptırımlara Bytedance şirketi de dahil olmuş ve TikTok uygulaması “Ulusal güvenlik” nedeniyle yasaklanmıştı. Kısa bir süre önce Çin merkezli teknoloji şirketi ZTE’de benzer bir sorunla karşı karşıya gelmiş ancak zorda olsa ABD ile sorunu çözmeyi başarmıştı. Kısıtlamaların şimdi ki yönü ise son dönemlerin en çok satış yapan ürünlerini piyasaya süren Xiaomi gibi duruyor. Kısıtlamalar altında kalmamak için hazırlıklara başlayan şirket bir B planı oluşturma aşamasına girmiş durumda. 

Güney Kore'den Açıklama : ABD ile Çin Arasında KaldıkGüney Kore'den Açıklama : ABD ile Çin Arasında Kaldık

Xiaomi ABD’li şirketlere olan bağımlılığından kurtulmaya çalışıyor! 

Xiaomi’nin global müdürü olan Abi Go tarafından yapılan açıklamaya göre şirket olası bir Amerika kısıtlamasına karşılık, Amerikalı şirketlere olan bağlılığını minimumuma indirmeye çalışıyor. Bunun şirket için mantıklı bir hamle olduğunu söyleyebiliriz çünkü Xiaomi Amerikalı şirketlere Huawei’den daha çok bağlı. Zira şirket akıllı telefonlarında kullandığı işlemciyi Amerika merkezli Qualcomm’dan alıyor. Bunun cihazlar açısından güçlü özellikler sağladığı bir gerçek olsa da Xiaomi’nin Huawei’nin “Kirin işlemci yongası” gibi kendi işlemcisi olmaması herhangi bir kısıtlamada şirketin işlerini büyük ölçüde zora sokacak bir etken de oluşturuyor. Şirketin loT ürünlerinin de Google Asistan ve Alexa’ya olan bağımlılığını düşünürsek Xiaomi için bağımsızlaşmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serilmiş oluyor. 

Xiaomi'den dev hamle

Çin merkezli şirketlerin uygulamalarının ve ürünlerinin “Ulusal güvenlik tehdidi” nedeniyle mercek altına aldığı ve çoğunlukla da kısıtlandığı bu dönemde okların Xiaomi’ye çevrilmesinin an meselesi olduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle bağımsızlaşmak için bir adım atma kararı alan Xiaomi’nin işlemci üretimi için Asya şirketleriyle görüşmeye başladığı ortaya çıktı. Xiaomi’nin işlemci için görüştüğü şirketin MediaTek olduğu düşünülse de henüz bu konu netleşmiş değil. Ancak şirketin olası bir ABD yasağına karşılık akıllı telefon ve diğer teknolojik ürünlerinde Qualcomm’a alternatif Asyalı bir şirketle yola devam etmek için hazırlandığı bilinmekte. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada son derece dikkatli cümleler kuran Abi Go durumu “Şu anda durumu değerlendiriyoruz (olası bir ABD yasağı). Şimdilik şirketimize sıçrama durumu yok. Qualcomm ve Google gibi ABD şirketleriyle yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Gelecekte başka durumların olması durumunda devreye sokacağımız bir B planımız var. Çin'deki birçok yarı iletken üreticisine yatırım yapıyoruz. Şimdiye kadar en iyi bileşenleri ürünlerimize entegre etmeyi seçtik. Buna ek olarak gelecekte de yapmaya devam edeceğiz.” sözleriyle dile getirdi. 


Tiktok ulusal güvenlik tehdidi ilan edildi!Tiktok ulusal güvenlik tehdidi ilan edildi!
Huawei'ye ABD’den kötü haber geldiHuawei'ye ABD’den kötü haber geldi

PAYLAŞ