Xiaomi Mix 4'te Pil Ömrü Nasıl İyileştirilir? - Haberler - indir.com

Xiaomi Mix 4'te Pil Ömrü Nasıl İyileştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-09 08:00:05
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bu makalede, Xiaomi Mix 4'ünüzün pil ömrünü nasıl artıracağınıza dair birkaç ipucu ve püf noktası öğreneceksiniz. Telefon, gün boyu yetecek kadar 4500 mAh pil ile geliyor.

Ancak bazen daha fazla pil ömrüne ihtiyacınız olabilir. Belki bir yolculuğa çıktınız ve güç bankanız öldü, belki ışıklar söndü ya da belki telefonunuzun tek şarjla biraz daha uzun süre dayanmasını istiyorsunuz. Nedeni ne olursa olsun, Mix 4'ünüzün pil ömrünü iyileştirmenin birkaç yolu vardır.

Xiaomi’nin 100W şarj standı tanıtıldıXiaomi’nin 100W şarj standı tanıtıldı

1. Karanlık Modu Etkinleştir

Bu, satın aldığınız her telefonla yapmanız gereken ilk şey. Karanlık Mod, telefonunuzun modunu karanlık ve aydınlık arasında değiştirir. Bu mod açıkken hemen hemen her uygulamanın arka planı karanlıktır.

Xiaomi Mi Mix 4 resmi olarak duyuruldu

Bunun bir değil iki faydası var. İlk fayda, elbette, daha iyi pil ömrü. Günümüzde çoğu telefonda AMOLED ekranlar var. Bu teknoloji, geleneksel LCD ekranlardan farklı olarak, koyu arka planlarda tek tek pikselleri tamamen kapatır. Bu yaklaşım, devre dışı bırakılan pikseller herhangi bir güç kullanmadığından pil tasarrufu sağlar. Karanlık mod her şeyi karanlık yapar, bu nedenle pil ömründen tasarruf etmenize yardımcı olur. Ayrıca, ekrandan daha az mavi ışık yayıldığı için karanlık mod gözler için çok daha dinlendiricidir.

Karanlık Modu etkinleştirmek için Ayarlar -> Ekran -> Karanlık Mod'a gidin ve geçiş düğmesine dokunun. İsteğe bağlı olarak, bu seçeneği doğrudan gezinme çekmecesinden etkinleştirebilirsiniz.

2. Güç Tasarruf Modunu Etkinleştirin

Bir sonraki adım, Güç Tasarruf Modunu etkinleştirmektir. Güç Tasarrufu yıllar içinde gelişti ve artık pil ömrünü artırmanın güvenilir bir yöntemi. Bu modu doğrudan navigasyon çekmecesinden etkinleştirebilirsiniz ve hemen birkaç saat daha alacaksınız.

Güç Tasarruf Modu, telefonun performansını ve aynı anda çalışan uygulama sayısını sınırlayarak önemli miktarda pil tasarrufu sağlar. Bunu yapmak için Ayarlar -> Pil ve Performans -> Pil Tasarrufu'na gidin. Ek olarak, daha da ileri gidebilir ve telefonun performansını daha da sınırlayan Ultra Pil Tasarrufu'nu etkinleştirebilirsiniz. Elbette pili daha uzun süre kullanmanın kesin bir yolu yok ama bunlar kesinlikle denemeniz gereken yöntemler.


Xiaomi ürünlerini sızdıran casusa 155 bin dolar ceza!Xiaomi ürünlerini sızdıran casusa 155 bin dolar ceza!
Xiaomi çip sıkıntısından etkilenmeye başladıXiaomi çip sıkıntısından etkilenmeye başladı

PAYLAŞ