Xiaomi Mix 4'te Bloatware nasıl kaldırılır? - Haberler - indir.com

Xiaomi Mix 4'te Bloatware nasıl kaldırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-04 08:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Nasıl Yapılır?

Xiaomi Mix 4'ünüz yavaşlıyorsa veya garip bir şekilde davranıyorsa, bu sorunun çok sayıda çözümü vardır. Telefonu fabrika ayarlarına sıfırlayabilir ve orijinal durumuna geri getirebilir veya önceden yüklenmiş bir dizi uygulamayı (bloatware) silen "debloating" adlı bir işlem yapabilirsiniz.

Kendiniz için bir Mix 4 satın aldıysanız, telefonda önceden yüklenmiş birçok uygulama olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Telefon yepyeni olsa ve ilk kez açılıyor olsa bile, telefonda zaten bir çok uygulama keşfedeceksiniz. Mix 4 ile birlikte gelen ROM olan MIUI, çoğu tüketicinin asla kullanmadığı birçok uygulamaya sahiptir. Bu uygulamalar kullanılmasa da, telefonun dahili deposunda bulunurlar ve değerli megabaytları boşa harcarlar.

Xiaomi’nin 100W şarj standı tanıtıldıXiaomi’nin 100W şarj standı tanıtıldı

Xiaomi Mi Mix 4 resmi olarak duyuruldu

Burada birkaç megabayt var ve çok fazla görünmeyebilir. Ancak telefonu kullanıp dahili depolamayı fotoğraflar ve diğer verilerle doldurduğunuzda, bu uygulamaların kapladığı alan önemli hale gelecektir. Şimdi bu bloatware uygulamalarını Mix 4'ünüzden nasıl güvenle silebileceğinizi görelim.

Xiaomi Mix 4 Bloatware Nasıl Kaldırılır

Mix 4'teki bloatware'i kaldırmanın iki yolu vardır. İlk yöntem, Xiaomi ADB Fastboot Tools programını kullanmayı içerirken, ikinci yöntem saf ADB komutlarını kullanmayı içerir.

Hazırlıklar

Geliştirici Seçeneklerini Etkinleştir. Bunu yapmak için Ayarlar -> Telefon Hakkında'ya gidin ve MIUI numarasına hızlıca dokunun  .

Usb hata ayıklamasını etkinleştir. Bunu yapmak için Geliştirici Seçenekleri'ne gidin , aşağı kaydırın ve etkinleştirmek için USB hata ayıklamaya dokunun .

Java 11'i (Java SE Geliştirme Kiti) yükleyin . Fastboot Araçları, eski Java sürümlerinde çalışmayacaktır.

Android SDK'yı bilgisayarınıza yükleyin. Bu, telefonunuzdaki komutları doğrudan bilgisayarınızdan yürütmenize olanak tanır. İşletim sisteminiz için en son Android SDK Platform Araçlarını indirin (Windows, Mac, Linux).

Fastboot Tool'u kullanarak bloatware'i Mix 4'ten kaldırın

  1. En son Xiaomi ADB Fastboot Tools programını indirin.
  2. Programı açmak için indirilen jar dosyasına çift tıklayın.
  3. Telefonunuzu bir USB kablosu kullanarak bilgisayarınıza bağlayın.
  4. İstendiğinde PTP modunu seçin.
  5. Araç, tüm uygulamaların bir listesini gösterecektir. Kaldırmak istediğiniz uygulamaları seçin.
  6. “Uygula”ya tıklayın.

Bu, seçilen tüm uygulamaları siler. Bu yöntem, bloatware'i silmek için en kolay ve en hızlı yöntemdir. Herhangi bir nedenle bu yöntem sizin için çalışmıyorsa, ikinci yöntemi deneyin.

ADB Komutlarını kullanarak bloatware'i Mix 4'ten kaldırın

  1. Yukarıdaki indirme bağlantısından Android SDK Araçlarını indirin ve indirilen dosyayı çıkarın. Klasörü girin ve klasörün içinden bir komut satırı açın.
  2. Stok USB kablosunu kullanarak Mix 4'ünüzü bilgisayarınıza bağlayın. PC'nize telefona uygun erişim izni verdiğinizden emin olun.
  3. Komut satırına “adb cihazları” yazın. Telefonunuzu PC'nize başarıyla bağladıysanız, telefonunuz PC ekranında görüntülenmelidir.
  4. Telefonunuzda USB hata ayıklamasını kabul etmenizi isteyen bir istem görünmelidir. İzin Ver üzerine dokunun .
  5. Artık her şey bağlı olduğuna göre, telefonunuzun kabuğuna girmeniz gerekiyor. Bunu yapmak için şu komutu girin: “adb shell”.
  6. Artık telefonunuz kuruldu ve Mix 4'ünüzden bloatware'i kaldırma komutlarını kabul etmeye hazır. Bir uygulamayı silme komutu:
pm kaldırma --user 0 
  1. öğesini kaldırmak istediğiniz uygulamanın adıyla değiştirin.

 


Xiaomi ürünlerini sızdıran casusa 155 bin dolar ceza!Xiaomi ürünlerini sızdıran casusa 155 bin dolar ceza!
Xiaomi çip sıkıntısından etkilenmeye başladıXiaomi çip sıkıntısından etkilenmeye başladı

PAYLAŞ