Xiaomi MIUI 13 sayesinde harici uygulama yüklemeyi zorlaştırıyor - Haberler - indir.com

Xiaomi MIUI 13 sayesinde harici uygulama yüklemeyi zorlaştırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-07 10:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Xiaomi, MIUI 13 ile birlikte telefonlara yüklenmek istenen içeriklerde denetimi arttırdı. Yeni sistem ile uygulama yüklemek çok daha zor.

Xiaomi’nin telefonlarında kullandığı özel ara yüz Xiaomi MIUI, 13. sürüm ile piyasaya sürülecek. Test çalışmalarının devam ettiği yeni ara yüzde en çok dikkat çeken yenilik ise uygulama yüklemek olacak. Edinilen bilgilere göre uygulama mağazaları dışında .APK olarak indirilerek kurulmak istenen harici dosyalarda MIUI 13 çok daha katı kurallara sahip. Android işletim sistemlerinde harici uygulama yüklenmesine izin verilerek kolay bir şekilde uygulamalar yüklenebiliyor. Ancak MIUI 13’e eklenen yeni güvenlik özellikleri sayesinde bu izin tek başına yeterli olmayacak.

MIUI 13 İle Güvenlik Arttırılıyor!

MIUI 13’te güvenliği üst seviyeye çıkarmak isteyen Xiaomi Pure Mode isimli bir güvenlik katmanını devreye alacak. Mevcut katman ile birlikte harici uygulamaların sıkı takibi yapılacak. Harici kaynak yüklemeleri arsında arka planda izinsiz bir şekilde yükleme yapan tüm uygulamalar, güvenlik katmanı tarafından engelleniyor.

Xiaomi’nin yeni özellik için yaptığı ilk test sonuçları oldukça olumlu. Yapılan testlerde, uygulamaların %10’u riskli olarak işaretlenerek kullanıcılar bilgilendirildi. Uygulamaların %40’ı ise güvenlik taramasını geçemedi ve kurulumlar engellendi.

Yeni güvenlik katmanı varsayılan olarak açık bir şekilde telefonlarda yer alacak. Ancak kullanıcılar istediği takdirde özelliği pasif hale getirebilecek. Bu durumda ise güvenlik olmadan telefon kullanılabilecek ve kullanıcılar kendileri için risk alabilecek.  Ancak özellikle yeni özellikten haberi olmayanlar sık sık hata mesajı alabilir.





PAYLAŞ