Xiaomi MIUI 12 tasarımı ve yeni arayüzle gelecek yenilikler - Haberler - indir.com

Xiaomi MIUI 12 tasarımı ve yeni arayüzle gelecek yenilikler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-04 11:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli telefon üreticisi Xiaomi’nin kısa süre önce yaptığı açıklama ile beraber yeni arayüzü olan MIUI 12’yi geliştirmeye başladıklarının duyurusu yapılmıştı. Xiaomi’den gelen bu açıklama ile beraber kullanıcılar heyecanlanırken, şimdi ise MIUI 12’e dair ekran görüntüleri ortaya çıktı. Çin’in en popüler telefon üreticilerinden olan Xiaomi, pazarda sadece amiral gemisi akıllı telefon modelleri ile değil, sunduğu bütçe dostu modeller ile de dikkat çekiyor. Tüketiciler tarafından diğer yandan Xiaomi’nin Android için sunduğu özelleştirilmiş arayüzü MIUI’dan bir hayli memnun kalıyorlar. Xiaomi ise bu duruma karşılık ilerleyen dönemlerde kullanıcılarına sunması beklenen MIUI 11 üzerinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Xiaomi MIUI 11 sürümü 24 Eylül 2019 tarihinde piyasaya sürülmüştü. Bu durum beklenen bir hamle olurken, MIUI güncellemeleri genel olarak ağustos ve eylül ayları arasında gerçekleştiriliyor. Fakat şirket tüketiciler MIUI 11 sürümüne bile alışamamışken, şimdi ise MIUI 12 için çalışmalarını başlattıklarını duyurdu. Buna göre MIUI 12 için bazı ekran görüntüleri bile ortaya çıktı.

Xiaomi'nin 3.çeyrekte tanıtacağı akıllı telefonların listesi ortaya çıktı!Xiaomi'nin 3.çeyrekte tanıtacağı akıllı telefonların listesi ortaya çıktı!

MIUI 12 ile beraber gelecek olan yenilikler

MIUI 12’den paylaşılan bazı ekran görüntüleri Xiaomi’nin resmi forum sitesi üzerinde bir geliştirici tarafından ortaya sunuldu. Henüz ekran görüntülerinde yer alan MIUI 12 özelliklerinin final sürümü olmadığı ve ilerleyen dönemlerde bu özelliklerin değiştirilebileceği ihtimali de bulunuyor.

Gezinti çubuğu yenilik ve hareketleri

Xiaomi şirketi MIUI’nin sistem animasyonları tarafında geride kalmış durumda. Sistemsel animasyonlar genel olarak akıcı ve kararlı bir hale yeni MIUI 12 ile beraber getirilmiş durumda. Xiaomi MIUI 12 ile beraber artık daha kararlı ve güncel bir animasyon stilini kullanıcılarına sunacak.

Yenilenen çoklu görev menüsü

MIUI 11 ile beraber çoklu görevde bazı yenilikler olmuştu. Ancak MIUI 12 ile beraber yeniden gözden geçirildi ve çoklu görev menüsünün yenilenerek karşımıza çıkması bekleniyor. Bu noktada daha iyi bir tasarım ve animasyonu yeni çoklu görev tarafında göreceğiz.

Kamera arayüzü baştan aşağı yenilenecek

MIUI 12 ekran görüntülerinden olan kamera tarafında neredeyse tamamen yenilik gerçekleşecek. Xiaomi, son dönemde kamera donanımları ile ön plana çıkarken, bu durumu arayüz için de gerçekleştirmek istiyor. Yeni bir arayüz ile kullanıcılarının karşısına çıkmayı hedefleyen şirket bakalım ne gibi yenilikler sunacak.

Daha iyi bir karanlık mod

MIUI 11 ile beraber zaten bir karanlık mod özelliği bulunuyor. Ancak istenilen seviye için MIUI 12’de mevcut karanlık modun geliştirilerek daha iyi bir modun sunulması bekleniyor.

Yenilenen bildirim sistemi

Akıllı telefonların en önemli işlevlerinden birisi bildirimler alanı oluyor. Gün içerisinde çok fazla bildirim alındığı zaman bir süre sonra kontrol zor hale gelebiliyor. Xiaomi ise MIUI 12 ile beraber yepyeni bir bildirim arayüzünü sunmak istiyor. Bakalım MIUI 12 ile beraber gelecek yeni bildirim sistemi ne derece sevilecek göreceğiz.


Xiaomi Mi Note 10 Lite'ın özellikleri sızdırıldı!Xiaomi Mi Note 10 Lite'ın özellikleri sızdırıldı!
Xiaomi Mi Band 5 hakkında önemli sızıntılarXiaomi Mi Band 5 hakkında önemli sızıntılar

PAYLAŞ