Xiaomi MIUI 11 almayacak telefonlar belli oldu - Haberler - indir.com

Xiaomi MIUI 11 almayacak telefonlar belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-05 13:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güncelleme desteği ile kullanıcıların dikkatini çekmeye devam eden Çinli telefon üreticisi Xiaomi, beş yıl önceki modeline bile vermiş olduğu güncelleme ile kullanıcıların sevgisini kazanmaya devam ediyor. Ancak şimdi ise şirketin bazı modeller için desteğini sonlandıracağı ifade ediliyor. Xiaomi kaynaklı forumlarda çıkan haberlere göre şirket yedi akıllı telefon modeline Xiaomi MIUI 11 güncellemesini sunmayacak. Bu kapsamda baktığımız zaman yedi adet Xiaomi Redmi serisi akıllı telefon modeli için MIUI 11 veya Global Beta güncellemesinin gelmeyeceğini söyleyebiliriz. Bu söz konusu güncelleme almayacak olan cihazların modellerine ise gelin bakalım.

MIUI 11 Güncellemesi Almayacak Akıllı Telefonlar

MIUI 11 güncellemesi hangi cihazlara gelecek?MIUI 11 güncellemesi hangi cihazlara gelecek?

Güncelleme sunulmayacak modeller ise şunlar; Redmi 4A, Redmi Note 3, Redmi Note 4, Redmi 3S, Redmi 4, Redmi Pro ve Redmi 3X olarak karşımıza çıkıyor. Mi topluluk yöneticisi tarafından bu modeller haricinde yer alan cihazların güncelleme almaya devam edeceğini ifade ediyor. Güncellemesi duraklatacak olan bu modellerin Android güvenlik güncellemelerini almaya devam edeceği belirtiliyor. Ancak bu desteğinde yine kısa bir süre sonra bitmesi bekleniyor. Ayrıca MIUI 11 ile beraber akıllı telefonlarda yer alan reklamlarında kaldırılacağı Xioami tarafından belirtiliyor. Destek almayacak olan cihazlarda reklamların kalkıp kalkmayacağı ise bilinmiyor.

Bildiğiniz üzere var olan MIUI arayüzün de reklamlar gösterilmeye devam ediliyor. Fakat yakın zamanda yayınlanacak olan MIUI 11 ile beraber bu durum  tamamen kalkmış olacak. Xioami CEO’su Bay Lei Jun tarafından resmi hesap üzerinde yapılan açıklamaya göre MIUI arayüzünde bulunan bu durumun kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediğini ifade ediyor.


Xiaomi Cihazlara MIUI 10 ile karanlık mod geliyorXiaomi Cihazlara MIUI 10 ile karanlık mod geliyor
Xiaomi MIUI 10 İle Beraber Karanlık Modu SunuyorXiaomi MIUI 10 İle Beraber Karanlık Modu Sunuyor

PAYLAŞ