Xiaomi MiTalk ile Clubhouse'a rakip oluyor - Haberler - indir.com

Xiaomi MiTalk ile Clubhouse'a rakip oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-02 12:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Son dönemde adını sıkça duyduğumuz sosyal medya uygulaması Clubhouse, gündeme gelmeye devam ediyor. Şimdi ise Clubhouse odaklı Xiaomi cephesinden Mi Talk adımı atıldı. Clubhouse, şuan için sadece iOS platformunda yer alan ve sadece davetiye sistemi ile üye olunabilen bir sesli sosyal medya uygulaması diyebiliriz. Bu uygulamaya dahil olabilmek için ise kesin olarak birinin davetiyesini kullanmanız gerekiyor. Bu yapısı ile rakiplerine göre daha dikkat çekici olan uygulama, kişilerin sadece sesli sohbetler yapabildiği bir sosyal ağ uygulaması olarak bulunuyor. Yakın zamanda Android platformu için de çıkışını yapacak olan uygulamanın son olarak Facebook tarafından bir kopyası ve benzeri yapılıyor haberi ortaya çıkmıştı. Ancak şirketin yeni bir uygulama çıkarmadığı ve söylenen göre ise ondan önce Mi Talk uygulamasının sesli iletişim ile piyasaya çıkacağı iddia ediliyor.

Xiaomi’den Clubhouse’a rakip geliyor

Clubhouse, veri ihlali ile karşı karşıyaClubhouse, veri ihlali ile karşı karşıya

Bu noktada yeni bir yapıda şirket iOS ve Android platformları için bir Mi Talk adlı uygulamasını sunacak. Xiaomi’nin direkt olarak profesyonellere odaklanması beklenen bu yeni servisinin global Pazara çıkmaması bekleniyor. Ancak Clubhouse rakibi olarak gelmesi beklenen bu uygulama için henüz bir kesinlik bulunmuyor. Daha önce ifade edilenlere göre Clubhouse uygulamasının ilerleyen süreçte davetiye sistemini kaldırması bekleniyor. Şirketin şuan için sadece davetiye ile giriş yapılacağı ve bunun için geliştirmelerin sürdüğünü belirtiyor.

Sizde bir arkadaşınızı Clubhouse uygulamasına iOS sisteminden davetiye ile katılabilirsiniz.


İlgili uygulamalar
Clubhouse uygulamasının Android versiyonu yoldaClubhouse uygulamasının Android versiyonu yolda
Clubhouse'a rakip olarak Twitter, Spaces özelliğinin Android testlerine başladıClubhouse'a rakip olarak Twitter, Spaces özelliğinin Android testlerine başladı

PAYLAŞ