Xiaomi Mi TV Stick tanıtıldı - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi TV Stick tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-16 17:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Xiaomi ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Son günlerde yeni akıllı bilekliği Mi Band 5 ile gündemde olan Çinli teknoloji devi, televizyonları akıllandıran Mi TV Stick adlı yeni ürününün tanıtımını gerçekleştirdi.

Stick ifadesini taşıyan diğer rakipleri ile benzer şekilde televizyona takıldığı zaman adeta kaybolan Xiaomi Mi Tv Stick, Android TV 9.0 işletim sistemi ile çalışıyor ve televizyonları akıllı bir hale sokuyor. Bu sayede fiyat ya da farklı sebeplerden dolayı Mi Box almak istemeyen kullanıcılar için yeni bir seçenek sunuluyor.

Xiaomi'nin 100W'luk hızlı şarj desteğine sahip olan akıllı telefonu yakında tanıtılacakXiaomi'nin 100W'luk hızlı şarj desteğine sahip olan akıllı telefonu yakında tanıtılacak

Xiaomi Mi TV Stick özellikleri

HDMI portu üzerinden bağlantısını kuran Mi TV Stick, 1 GB RAM ve 8 GB eMMC 5.1 depolama alınana sahip olarak donatıldı. Amlogic S905 Y2’den gücünü alan cihazda kablosuz bağlantı teknolojileri olarak Wi-Fi 5 (ac) ve Bluetooth 4.2 karşımıza çıkıyor.

92.4 x 30.2 x 15.2 mm boyutlarında ve 28.5 gram ağırlığında olan bu cihazın işlemcisinin detayları şu şekilde: 2 GHz hızında çalışan dört adet Cortex A53 çekirdeği ve ARM Mali-450 grafik birimi karşımıza çıkıyor.

Oldukça şık bir kumanda ile kutusundan çıkan cihaz, Netflix, Amazon Prime Video veya Google Asistan‘a doğrudan erişim sağlıyor. TV sektöründe sihirli olarak tanımlanan bu kumandayı bir fare gibi kullanmak da mümkün. Bütün bu özelliklere ek olarak akıllı telefonunuzdan TV'nize kolay bir şekilde fotoğraf ve video aktarmak için Chromecast protokolünü kullanabiliyorsunuz.

Xiaomi Mi TV Stick ne kadar?

En çok merak edilen konuya, Xiaomi Mi Stick fiyatı 39 Euro olarak belirlendi 4K desteğine sahip olan Mi Box'un 60 EURO fiyat etiketi ile kullanıcılarla buluşuyor. Full HD ile yetinenler için iyi bir seçenek gibi görünüyor.



PAYLAŞ