Xiaomi Mi Pad 5'in özellikleri sızdırıldı - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi Pad 5'in özellikleri sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-16 21:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Xiaomi’nin uzun yıllar sonra yeni tableti olacak Mi Pad 5 için önemli gelişmeler yaşanıyor.

2018 yılında yeni tablet modeli ile kullanıcılara ulaşmayı başaran Xiaomi, aradan geçen 3 yılın ardından yeni tablet modelini piyasaya sürecek. Bu konuda beklentiler çok fazla olsa da şirket tablet konusunda önemli bir atılım gerçekleştirmemiş ve yeni bir model sürmemişti. Ancak uzun süreden beri üzerinde çalışmaların sürdüğü Xiaomi Mi Pad 5 hakkında yeni bilgiler sızdırıldı.  Yapılan sızdırma ile birlikte Xiaomi’nin yeni tablet modelini 2021 itibariyle sunacağı kesinlik kazanırken, tablet bekleyen kullanıcıların da beklentileri arttı.

Xiaomi Mi Pad 4 Plus'ın tanıtımı gerçekleştiXiaomi Mi Pad 4 Plus'ın tanıtımı gerçekleşti

Xiaomi Mi Pad 5 özellikleri neler?

Yapılan sızdırmalar şirkete yakın kaynaklar tarafından yapıldığından dolayı büyük bir doğruluk izlenimi de yarattı. Yapılan sızdırmalara göre yeni tablet modeli Xiaomi Mi Pad 5, Snapdragon 870 modeli üzerine inşa edilecek. Tabletin ekranında ciddi değişikliklere giden şirket, pek çok tablet modelinde yer almayan 2K çözünürlük ve 144 Hz tazeleme oranı gibi etkileyici özellikler sunacak. 10.95 inç IPS ekran kullanımı sunacak olan tablette güvenlik önlemleri de ihmal edilmemiş. Kolay bir kullanım sunması adına cihazın yan taraflarına yerleştirilmiş olan parmak izi tarayıcıları sayesinde kişilerin kolay bir şekilde tableti açıp kapatması mümkün olacak.

Kamera konusunda da son derece cömert davranan Xiaomi, cihazda 20 ve 13 MP kalitede çift arka kamera deneyimi sunacak. 8.13 mm incelikte ve 510 gram ağırlığında olacak tablette Pro olarak ikinci bir modelin de piyasaya sunulması bekleniyor.

Kalem desteği başlayabilir!

Xiaomi’nin yeni tablet modelleri hakkında dikkat çeken bir diğer detay ise kalem desteğinin de sunulacak olması. Bu bakımdan kullanıcıların yeni model ile birlikte farklı bir tablet denetimi elde etmesi mümkün olacak. Yapılan sızdırmalara göre 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip model 620 Dolar etiket fiyatı ile satışa çıkacak.



PAYLAŞ