Xiaomi Mi Pad 5’in özellikleri belli oldu - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi Pad 5’in özellikleri belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 03:16:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli  teknoloji şirketlerinden Xiaomi'nin yeni tablet modeli Xiaomi Mi Pad 5'in özellikleri ve canlı görüntüsü ortaya çıktı. 

2021 yılında adeta zirvede yer alan Xiaomi, yeni bir tablet modeli ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günler içerisinde pazarda Samsung'u geride bırakarak birinci sıraya yerleşen Xiaomi, şimdi yeni modelleri ile kullanıcılara hitap etmeye çalışıyor. Bu modellerin başında da Xiaomi Mi Pad 5 geliyor. Geçtiğimiz günler içerisinde ortaya çıkan Mi Pad 5, yalnızca klavye ve kalem desteği ile sunulmuştu. Şimdi ise Xiaomi Mi Pad 5'in kutusundan ve klavyesinden çeşitli resimleri çıktı. Aynı zamanda bu akıllı cihazın pek çok özelliği de iddialar altında olsa da ortaya çıktı.

Xiaomi Mi Pad 5'in özellikleri sızdırıldıXiaomi Mi Pad 5'in özellikleri sızdırıldı

Xiaomi Mi Pad 5’in özellikleri

Xiaomi Mi Pad 5'in tanıtımının yapılmasının ardından kısa bir süre kalan cihazın özellikleri de belli oldu. Xiaomi Mi Pad 5'in tanıtılmasına oldukça kısa bir süre kaldığı için bu özelliklerin pek çoğunun doğru olması değerlendiriliyor. Cihazın ekran performansı GeekBench raporlarından elde edilen bilgilere göre Snapdragon 870'den güç alacak olan cihaz, Adreno 650 GPU’ya sahip olacak. 6GB RAM bellek ile performansını daha da güçlendirecek olan Xiaomi Mi Pad 5, Android 11 işletim sistemi ile performans sergileyecek.

Elektriksel anlamda ise gücünü 8750mAh'lık odlukça büyük bir pilden alacak olan Xiaomi Mi Pad 5, bu büyük pili 67W hızlı şarj desteği kolaylıkla doldurulabilecek. Söylentilere göre Snapdragon 860 yonga setine sahip olan farklı bir versiyonununda olma ihtimali vardır. Fakat bu konuyla ilgili olarak tüm bilgilere lansmanda ulaşmak mümkün olacak. 

Xiaomi Mi Pad 5 kutusu ve klavyesi görüntülendi

Xiaomi Mi Pad 5'in sızdırılan bilgilerine bakıldığında ilk olarak posterler gözüküyor. Bu posterler içerisinde iki farklı kutu yer alıyor. Beyaz kutuya bakıldığında ilk olarak gayet şık ve zarif bir tasarım tercih edildiğini görmek mümkündür. Kutunun sağ üst köşesinde ise bir adet Mi logosunun yer aldığı ve kutunun bir kaç yerinde ise Xiaomi Mi Pad 5 isminin yazılı olduğu görülüyor. Kutunun inceliği her ne kadar ürünü daha zarif gösteriyor olsa da kutu içerisinde 67W hızlı şarj destekli bir adaptör bulunduğunu hissettirmiyor. Konuyla ilgili olarak beyaz kutunun arka kısmında siyah kutu ise cihazın diğer seçeneklerinden birisi olan Xiaomi Mi Pad 5'in kutusudur. Öyle ki gelen diğer resimlere bakıldığında ise kutunun üzerinde Pro ibaresinin yer aldığını görmek mümkündür. Son olarak ise klavyenin canlı bir şekilde görüntülendiği resme bakıldığında burada hem klavye hem de kılıf tasarımında bir ürün olduğu görülüyor. Aynı zamanda ürünün rengi de oldukça hoş gözüküyor. Xiaomi Mi Pad 5 ile ilgili olarak lansmandan önce elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 11 Ağustos tarihinde Çin'de kullanıcıların beğenisine sunulacak olan Xiaomi Mi Pad 5 serisi, farklı olarak kaç model olacağı şu an için bilinmiyor. 

 


Xiaomi Mi Mix 4, TENAA'da görüntülendiXiaomi Mi Mix 4, TENAA'da görüntülendi
Xiaomi ikinci çeyrekte Samsung'u geçtiXiaomi ikinci çeyrekte Samsung'u geçti
Xiaomi'den Apple Car rakibi otonom araç gelebilirXiaomi'den Apple Car rakibi otonom araç gelebilir

PAYLAŞ