Xiaomi Mi Note 10, 108 MP'lik kamerasıyla kullanıcılara neler vaat ediyor? - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi Note 10, 108 MP'lik kamerasıyla kullanıcılara neler vaat ediyor?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-31 15:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz ay yani Kasım ayı içerisinde tanıtımı gerçekleşen Xiaomi Mi Note 10, şüphesiz en dikkat çekici özelliği 108 MP kamerasıdır. 5 kamera dizilimi ile karşımıza çıkan Xiaomi Mi Note 10'un birbirinden farklı teknolojik özelliği mevcuttur. Çinli akıllı cep telefonu üreticisi Xiaomi, dünyanın ilk 108 MP çözünürlüğüne sahip olan akıllı cep telefonu olma özelliğine sahip Xiaomi Mi Note 10 modelini geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde tanıtımını gerçekleştirmişti. Cihazın kuşkusuz en dikkat çeken özelliği beş kamera dizilimi ve hatta 108 MP'lik kameranın kullanıcılara ne gibi yenilikler sunduğu. Söz konusu bu kamera Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi 9 Lite ve diğer Xiaomi telefonlardan çok daha fazla özellik ile karşımıza çıkıyor. 

Dünyanın ilk 108 MP kameralı akıllı telefonu

Çinli akıllı cep telefonu üreticisi Xiaomi, Xiaomi Mi Note 10 ile dünyanın bir ilkine imza attı. Şöyle ki cihazda yer alan 108 MP'lik kamera tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Telefonun arka kısmına baktığımızda beşli bir kamera sisteminin dikey pozisyonda dizildiğini görüyoruz. kamera diziliminde yer alan lensler ise şu şekildedir; 

Türkiye’de satışa çıkan Xiaomi Mi Note 10'un fiyatı ne kadar?Türkiye’de satışa çıkan Xiaomi Mi Note 10'un fiyatı ne kadar?

5 MP telefoto kamera
10x hibrit zum,
50x dijital zum, ƒ/2,0, 4 eksenli OIS

12 MP portre kamerası
2x optik zum, 1,4 µm, ƒ/2,0, Çift piksel otomatik odaklama

108 MP ultra yüksek çözünürlüklü kamera
1/1,33 inç, 7P lens, ƒ/1,69, 4 eksenli OIS

20 MP ultra geniş açılı kamera
117° FOV, ƒ/2,2

2 MP makro kamera
makro zum çekimi

Profesyonel düzeyde fotoğraflar

Xiaomi Mi Note 10 adlı akıllı cep telefonu rakiplerinden ayıran en önemli özellik 108 MP kameraya sahip olması olup bu kameranın 4K'ya kıyasla 12 kat daha yüksek çözünürlük sunuyor. Cihaz ile 12032 x 9024 boyutlarında fotoğraf çekmeniz mümkündür. Fotoğrafın boyutunun büyük olması ile daha fazla ışık ve ayrıntı yakalayarak çekilen fotoğraflar başarılı bir şekilde yansıtılıyor. Daha fazla yakınlaştırma sunmak adın 5 MP telefoto kamera moduna sahip olan söz konusu bu cihaz 4 eksenli OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) teknolojisi ile birlikte 10x hibrit zum özelliğine de sahiptir. 

Cihazda yer alan 12 MP çözünürlüklü portre modu ise otomatik odaklanma, ultra parlak renkler ve karanlık ortamda dahi eşsiz fotoğraflar yakalamanızı sağlayacak. 20 MP ultra geniş açılı kamera ile de, tek tıklamayla 117 derecelik geniş açılı panoramik fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra aynı zamanda şirketin 2 MP'lik makro kamerası için sloganı da "makro kamera ile mikro evreni keşfedin" şeklindedir. Bu şekilde kameranın kaliteli olduğunu anlamak hiç de zor olmayacaktır. 

Trend kamera modları

Günümüz trend kamera modlarına sahip olan Xiaomi Mi Note 10, hem tasarım olarak hem de özellikleri ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. Cihazda yer alan kamera modlarından en dikkat çekeni Vlog ve Gece Modu olduğunu söylemek hiç de yanlış olmayacaktır. Gece modu ile ışığın az olduğu ortamlarda dahi karanlığı sorun yapmadan çekim yapabilirsiniz. Cihazın arka kısmına konumlandırılmış olan beşli kamera sisteminin yanı sıra ön kısımda da 32 MP çözünürlüğünde kamera kullanıcıların sefielerini kusursuz kılıyor. 

Xiaomi Mi Note 10 özellikleri

108 MP'lik beşli kamera sisteminin dışında daha birçok özelliğe sahip olan Xiaomi Mi Note 10, Corning Gorilla Glass 5 korumalı 6.47 inç kavisli AMOLED ekrana sahip olurken 6 GB RAM 128 GB depolama alanı ile karşımıza çıktı. Snapdragon 730G yonga setinden gücünü alan Xiaomi Mi Note 10,  5.260 mAh pil kapasitesi ve 30W hızlı şarj desteği ve ekrana gömülü parmak izi tarayıcı ile geldi. Kutudan Android 9.0 Pie işletim sistemi ve MIUI 11 arayüzü ile çıkan Xiaomi Mi Note 10 modelinin Android 10 güncellemesi alacak olan cihazlar listesinde olduğunu da belirtelim.


Xiaomi Türkiye ilk Xiaomi Mi Note 10 paylaşımı ile şaşırttı!Xiaomi Türkiye ilk Xiaomi Mi Note 10 paylaşımı ile şaşırttı!
Xiaomi Mi Note 10 Pro fiyatı belli olduXiaomi Mi Note 10 Pro fiyatı belli oldu
Xiaomi Mi Note 10 özellikleri ve fiyatıXiaomi Mi Note 10 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ