Xiaomi Mi Mix 5'in tüm özellikleri ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi Mix 5'in tüm özellikleri ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-25 09:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Xiaomi’nin geçtiğimiz dönemlerde pazara sunduğu Xiaomi Mi Mix Alpha modeli sonrasında merakla beklenen Mi Mix 5 cihazı hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Şirketin modele dair hiçbir detay vermediği bu cihaz hakkında yapılan sızıntılara bu içeriğimizde bakacağız. Xiaomi’nin bir hayli beğenilen Mi Mix modelinin yeni cihazı hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Xiaomi CEO’su Lei Jun; Mi Mix Alpha modelinin ticari bir akıllı telefon projesi olduğunu belirtmişti. Xiaomi ise Mi Mix Alpha modelini seri üretimin zahmetli olmasından ötürü telefonu rafa kaldırmıştı.

Tüm bu gelişmeler sonrasında piyasada Xiaomi Mi Mix 5 modeli beklenmeye başladı. Daha önce yeni nesil Mi Mix modelinin gelmesinin zaman alacağını açıklayan CEO, Mi Mix 5’in ne zaman sürüleceğini ise açıklamamıştı. Şirketin sır gibi sakladığı bu modeli için söylentiler bulunuyordu. Gelin şimdi Xiaomi Mi Mix 5 modeli hakkında bilinen detaylar neler bunlara bakalım.

Xiaomi, mesajlaşma uygulaması MiTalk kapatılıyorXiaomi, mesajlaşma uygulaması MiTalk kapatılıyor

Xiaomi Mi Mix 5’e dair bilinen özellikler ve fiyat detayları

Xiaomi Mi Mix serisi pazarda baktığımız zaman Mi Mix 3 modeli ile başlamıştı. Bu model sonrası olumlu geri dönüşler alan Xiaomi şirketi 2021 yılında söylentilere göre Mi Mix 4 yada Mi Mix 2021 şeklinde çıkış yapması beklenirken, yeni ortaya çıkan raporlara göre Xiaomi Mi Mix 5 olarak karşımıza gelecek. Yeni modelin piyasaya sürülen Mi Mix modellerinden daha farklı tasarıma sahip olması bekleniyor. Bu noktada Mi Mix 5 cihazını katlanabilir bir model olarak görebiliriz. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan sızıntıya göre ise normal değil içe doğru katlanabilen bir akıllı telefon olacağı iddia ediliyor.

Cihazda QHD ekran çözünürlüğü bulunması bekleniyor. Xiaomi Mi Mix 5 bu noktada 2K çözünürlüğe sahip olarak 120 Hz yenileme hızına sahip olabilir. Bu noktada pazarda yer alan en kaliteli ekran panellerinden birisi olacak diyebiliriz. Cihazda bulunması beklenen donanım özelliklerine gelecek olursak Snapdragon 888 işlemcili 12 GB RAM + 128 GB dahili depolama ile 16 GB RAM + 512 GB depolama olarak iki farklı versiyon görebiliriz. 32 megapiksel ekrana gömülü selfie kamera ile geleceği düşünülen cihazın arkasında ise dörtlü kamera sistemi yer alacak. 200W hızlı şarj sistemi ile şarj oranının ciddi oranda azalması hedefleniyor. Ayrıca bu yeni cihazda ekrana gömülü parmak izi teknolojisinin yer alması bekleniyor.

Arka tarafta yer alan dörtlü kamera sisteminde 100 MP ana sensöre ek olarak 12 MP sensör, 24 MP sensör ve 100x zoom telefoto lens yer alacak. 120W hızlı şarjlı Xiaomi Mi 10 Uktra, yüzde 40’ı beş dakika da doldururken, 100’de 100’ü ise 26 dakika da dolduruyor. 200W ile bu yeni modelin çok daha hızlı bir şekilde doldurması bekleniyor. Bu modelin 2021’in ikinci yarısında piyasada olması bekleniyor.


Xiaomi Mi 10 Lite Türkiye'de satışa sunulacakXiaomi Mi 10 Lite Türkiye'de satışa sunulacak
Xiaomi Mi 10T Lite, Türkiye'de de sunulacakXiaomi Mi 10T Lite, Türkiye'de de sunulacak

PAYLAŞ