Xiaomi, Mi Mix 4'ten farklı 108 MP kameralı 4 telefon daha tanıtacak - Haberler - indir.com

Xiaomi, Mi Mix 4'ten farklı 108 MP kameralı 4 telefon daha tanıtacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-03 15:00:04
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Kamera sensörlerinde teknoloji dünyasında büyük bir adım atan Samsung, geçtiğimiz aylarda 108 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan sensörünü tanıtmıştı. İleri teknolojisiyle tüm dikkatleri üzerine toplamayı başaran sensör önümüzdeki sene birçok amiral gemisi cihazda yer alacak gibi duruyor. Samsung’un sensörünü ilk kullanacak marka ise Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi oldu. 

Samsung’un 108 Megapiksel çözünürlüklü sensörüyle pazara giriş yapacak olan telefonun Mi MIX 4 olması bekleniyor. Bunun haricinde güvenilir kaynaklardan şirketin 108 Megapiksel sensörü taşıyacak 4 cihaz üzerinde daha çalıştığı öğrenildi. Son dönemlerde ürettiği akıllı telefonlarla adından sıklıkla bahsettiren Xiaomi, teknoloji rekabetinde güç kazanmaya devam edecek gibi duruyor. 

Xiaomi Mi 9T Pro Türkiye'de satışa sunulacak mı?Xiaomi Mi 9T Pro Türkiye'de satışa sunulacak mı?

108 Megapiksel çözünürlüklü Xiaomi Mi MIX 4 geliyor! 

XDA Developers editörleri ele aldıkları bir haberde, Xiaomi gibi son dönemlerde öne çıkan markaların ürettiği akıllı telefonları inceleyerek, cihazlarda kullanılan kamera sistemlerinde meydana gelen gelişmelere değinöişlerdi. Araştırmalar sonucu elde edilen bilgiler, Xiaomi’nin Samsung’un yeni pazara çıkardığı ISOCELL Bright HMX adını taşıyan sensörünü kullanarak birden fazla cihaz üzerinde çalıştığı yönünde oldu. 

Merakla Beklenen Xiaomi Mi Mix 3 Tanıtıldı

Bunun yanı sıra MIUI’nunda Mi Galery uygulaması için 208 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan fotoğrafların rahat görüntülenebilmesi için destek bir özellik üzerinde çalıştığı öğrenildi. Ancak elde edilen bilgilere göre bu özellik şimdilik sadece “Tucana, “Umi, “Cmi” ve “Draco” kodunu taşıyan cihazlar için geliştirilecek. Tabi nu dört kodun henüz pazara giriş yapmayan Xiaomi ve Redmi cihazları için ikiye ayrılmış olma ihtimali de bulunuyor. 

Bunun yanı sıra şuanda bu kodlardan hiçbirinin Xioami’nin yeni üreteceği Mi MIX 4’e ait olduğunun düşünülmemesi. Buda MARKANIN 108 Megapiksel çözünürlüğe sahip 4 farklı cihaz daha tasarlayacağını gösterirken, bu durum teknoloji dünyasında da büyük bir heyecan yaratıyor. 

Teknoloji devlerinin rekabeti yön mü değiştiriyor? 

Akıllı telefon pazarında markaların özellikle kamera sistemlerinde birbiriyle olan sert rekabetinin, bu sistemlerin beklenenden daha hızlı gelişmesini sağladığını söyleyebiliriz. Bu alanda ilk olarak 48 Megapiksel çözünürlüğe sahip cihazlar ön plana çıkmış, ardından bu sistem kısa bir süre önce yerini 64 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan sensörlere bırakmıştı. 64 Megapiksel sensör sistemine sahip olan cihazların birbiriyle olan rekabeti hala devam ederken, Xiaomi’nin ilerleyen dönemlerde 108 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan Mi MIX 4 ile pazara giriş yapması tüm dengeleri değiştirecek gibi duruyor. 

Rüya gibi telefon Xiaomi Mi Mix

Bu adımın Xiaomi’yi rakiplerinden bir adım öne taşıyacağını söylemek yanlış bir varsayım olmaz ancak yine de, kamera sistemlerinin çok hızlı geliştiğini ve bir sene sonrasında aynı durumun 108 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan sistemler için de geçerli olabileceği ihtimalini gözden çıkarmamak gerek. 

Kamera sistemlerinde dev olan markalardan biri olan Sony’nin henüz bir sensör duyurmadığının da altını çizelim. Bu sessizlik akılı telefonlar için Sony’nin daha gelişmiş bir sensör üzerinde çalıştığının habercisi de olabilir. Tabi ki yine de bu durum şimdilik sadece gelen söylentilerden öne sürülen bir varsayım. Xiaomi’nin üreteceği 108 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan cihazı pazara sürdükten sonra teknoloji dünyasında nasıl bir rekabetin hakim olacağını ve markaların nasıl bir strateji izleyeceğini birlikte göreceğiz. 


En ucuz 5G özellikli akıllı telefon Xiaomi Mi 9 olacakEn ucuz 5G özellikli akıllı telefon Xiaomi Mi 9 olacak
Türkiye’de satışa sunuldu Xiaomi Mi A3 işte fiyatı ve özellikleriTürkiye’de satışa sunuldu Xiaomi Mi A3 işte fiyatı ve özellikleri

PAYLAŞ