Xiaomi Mi Mix 4 yolda - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi Mix 4 yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-21 14:00:11
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Mi Mix serisiyle dikkatleri üzerine çeken Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi yakında seriye bir cihaz daha ekleyecek.

Bir süredir teknoloji gündeminden düşmek bilmeyen şirketlerden biri olan Xiaomi, Mi Mix modelleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. İlerleyen günlerde serinin yeni modeli Mi Mix 4’ü tanıtacak olan şirket aynı zamanda bir ilke de imza atacak. Xiaomi Mi Mix 4 bugüne dek tanıtılan telefonlar arasında ilk ekran altı kamera teknolojisine sahip cihaz olacak.

Xiaomi Mi 12'nin sahip olacağı işlemci belli olduXiaomi Mi 12'nin sahip olacağı işlemci belli oldu

Özellikleri merak edilen Mi Mix 4 modeli geçtiğimiz gün Tenaa'da listelendi. Listede yer alan bilgilere göre şirketin yakında tanıtamaya hazırlandığı iki model daha var. Xiaomi CC 11 ve Xiaomi CC 11 Pro olarak adlandırılan bu modellerin tam olarak ne zaman tanıtılacağı bilinmiyor.

Akıllı telefon şirketleri bir süredir çentik sorununa çözüm bulmaya çalışırken ilk somut hamle Xiaomi’den geldi. Ekran altı kamera teknolojisini ilk olarak Çin'li ZTE firması Axon modeli ile duymuştuk hatta şirket bu teknoloji üzerinde biraz daha çalışarak Axon 30 modeli için daha yeni bir sürüm hazırlamıştı. Ancak kamerası tamamen ekran altına gömülü bir model tanıtacak olan ilk şirket Xiaomi oldu.

Xiaomi Mi Mix 4, ekran altı kamera ile gelecek

Tenaa raporlara göre Xiaomi Mi MIX 4, 2106118C model numarasına, Xiaomi CC 11 / CC 11 Pro modelleri ise 2107119DC numarasına  sahip olacaklar.

Digital Chat Station bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımla merakla beklenen cihaz hakkında bazı bilgiler verdi.  Aktarılan bilgilere göre Xiaomi’nin diğer iki modelinde şirketin işlemci olarak Snapdragon 778G veya Snapdragon 780G çiplerinden birisini kullanması bekleniyor. Bunun yanı sıra beklenen cihaz 90Hz ekran yenileme hızına sahip olan delikli AMOLED bir panelle karşımıza çıkabilir.  Ayrıca 64MP çoklu odaklı + telefoto üçlü kamera sistemine sahip olacak olan modelin bir de Pro versiyonu olması bekleniyor. Bu model de Snapdragon 870 yongasının yanı sıra, 1/1.3x inç dış taban lensi ve çoklu optik zoomlu periskop lens ile karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

Xiaomi Mi MIX 4 ile ilgili sızıntılar

Xiaomi Mi MIX 4 hakkında gelen sızıntılar ise cihazın sadece bir versiyonun olacağını gösteriyor. 6.67 inç ekrana sahip olması beklenen Mi Mix 4 modelinde şirket Huaxing Optoelectronics 1080p + hiperboloid ekran altı kamera çözümü kullanıyor. İşlemci olarak Qualcomm Snapdragon 888+ yongasının kullanılması ise oldukça muhtemel. 5000 mAh batarya kapasitesine sahip olması beklenen cihaz, yaklaşık 120W kablolu hızlı şarjı ve 70W – 80W kablosuz hızlı şarjı destekleyecek. Mi Mix 4 modeli aynı zamanda 50MP Samsung GN1s ana kamera ile üçlü arka kamera kurulumuyla karşımıza çıkacak. Fiyat konusunda Xiaomi Mi 11 Ultra ile ya da daha yüksek olması ihtimali var. Digital Chat Station'a göre şirket bu iki modeli Xiaomi Mi Pad 5 ve diğer cihazlar ile aynı lansman tarihi olan 11 Ağustos'ta tanıtacak.

 


Xiaomi Mi Note 11'in özellikleri sızdırıldıXiaomi Mi Note 11'in özellikleri sızdırıldı
Xiaomi tarihinde ilk kez 2. sıraya yükseldi!Xiaomi tarihinde ilk kez 2. sıraya yükseldi!

PAYLAŞ